Published On: lun, mart. 16th, 2020

Scolile raman INCHISE! Vezi pana cand/ Anuntul facut de Monica Anisie

Scolile vor ramane inchise pe toata perioada in care este instalata starea de urgenta, respectiv pana dupa Paste, a anuntat duminica seara ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Scolile din Romania vor fi inchise cel putin pana pe 21 aprilie, avand in vedere ca Pastele ortodox pica, in acest an, pe 19 aprilie.

Deocamdata nu avem niciun termen pentru perioada de inchidere a scolilor, dar in perioada de stare de urgenta scolile or sa fie inchise. In perioada asta este clar ca o sa avem scolile inchise. Pana dupa Paste scolile sunt inchise”, a declarat Monica Anisie.

Anterior, autoritatile au decis suspendarea cursurilor in invatamantul preuniversitar in perioada 11 – 22 martie. Conform structurii anului scolar, vacanta de Paste este in perioada 4-21 aprilie.

Zile libere pentru parinti

Marti, 17 martie 2020, intra in vigoare legea nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant. Pentru aplicarea acesteia mai este necesar ca Guvernul sa stabileasca prin hotarare numarul de zile acordate in acest scop.

Indemnizatia pe care parintii o vor incasa pentru fiecare zi in care stau acasa cu copilul reprezinta 75% din salariul corespunzator unei zile lucratoare. Exista insa o limita: parintele nu poate incasa mai mult de corespondentul pe zi a 75% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Avand in vedere ca luna martie are 22 de zile lucratoare, iar salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat stabilit prin Legea nr. 6/2020 a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 este de 5.429 lei, inseamna ca parintele poate primi cel mult 185 de lei pe zi.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>