Published On: Dum, mart. 29th, 2020

Razboiul lor prostesc! Dragomir acuza / Donatie de teste rapide, impiedicata sa ajunga la braileni pe motiv de … BIROCRATIE

Astazi, in una dintre cele mai crunte zile pentru sistemul medical din Romania de cand s-a instalat coronavirusul in tara noastra, noi, brailenii aflam ca 3.000 de teste rapide, donate de un investitor chinez pentru Spitalul Judetean Braila sunt blocate de Ministerul Sanatatii.  Este declaratia primarului Brailei, Marian Dragomir, in direct la Realitatea Plus.

Anumite societati comerciale de pe teritoriul Brailei, cu capital romanesc sau strain, s-au oferit sa ne sponsorizeze si sa doneze spitalelor diferite lucruri, in functie de posibilitati. (…) O alta societate cu capital chinez, pe langa 50.000 masti, 50.000 de manusi si cateva mii de combinezoane, vrea sa ne doneze peste 3.000 de teste. Am vorbit aseara cu directorul de la DSP Braila, dar n-as vrea sa arunc vina …  De la Ministerul Sanatatii ar trebui sa inteleaga gravitatea situatiei si sa nu se mai ascunda dupa documente si formalitati. Avem posibilitatea sa primim, cu titlu gratuit, peste 3.000 de teste rapide dar nu le putem aduce. Ministerul are o procedura care nu permite aducerea acestor teste rapide. Sunt teste folosite in China, Coreeea de Sud. Am trimis aseara adresa catre Prefectura Braila si catre Directia de Sanatate Publica,  tocmai pentru a le solicita ajutorul. Este o chestiune foarte urgenta.”

Reactia Prefectului, la declaratia primarului, a fost una de negare a primirii oricarei adrese din partea Primariei. O negare venita si verificata, dupa cum spune Boboc, imediat dupa declaratia primarului de astazi de la Realitatea Plus. In plus, Boboc pune sub semnul intrebarii gradul eficacitatea al acestor teste ce urmeaza a fi primite de Spitalul Judetean Braila, sub forma de donatie, din partea unui un investitor chinez.

“Nu avem o astfel de adresa, vazand declaratia am verificat. Oricum, putin relevant!  Daca este donatie, ce birocratie, cum se pot dona pijamale si tacamuri la spital, se pot dona si teste!

Daca vorbim de achizitionatea lor, spitalele si DSP pot achizitiona pe procedura simplificata, nu este nevoie de nici o hartie! Pana in acest moment nu avem o confirmare de la specialisti ca aceste teste sunt relevante. Eu stiu ca da bine, in aceasta perioada, sa vii cu astfel de solutii, dar ele trebuie sa fie si eficiente, nu doar sa sune frumos.

Pentru a intelege mai bine despre ce teste este vorba, redactorul Infobraila l-a contactat telefonic pe Marian Dragomir pentru a aduce lamuriri in acest sens. Intrebat si cum comenteaza declaratia prefectului, Dragomir a spus scurt “Este problema lui”.

Sunt teste rapide. Teste cu probabilitate 100% pentru identificarea celor negativi si cu probabilitate intre 70 si 85% pentru cei pozitivi. De la DSP ni s-a solicitat sa luam legatura la Ministerul Sanatatii si sa primim ajutor astfel incat sa fie importate acele teste. Le-am atasat inclusiv documentatia tehnica. Sunt testele folosite in China, Coreea si in alte state. Nu au fost inca omologate in UE pentru ca nu a fost timp pentru asa ceva. Daca este o chestiune de birocratie, ne apuca anul viitor…” a declarat primarul Brailei.

 

Citeste si Pestii, curvele, camatarii si guvernantii : “bani anapoi”!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>