Published On: Dum, mart. 29th, 2020

Pestii, curvele, camatarii si guvernantii : “bani anapoi”!

N-au platit in viata lor vreun impozit sau taxa. Dimpotriva si, de asemenea, deopotriva politicienilor, au cerut si incasat taxe. Primii de protectie, ceilalti ca sa ne protejeze. Ambele taxe s-au bazat si se bazeaza pe frica, pe amenintare. Primii ne ameninta ca ne iau gatul cu cutitul. Ceilalti ne ameninta ca ne umbla direct in buzunare si iau direct de acolo.
Toti ne-au ras in nas. Primii, atunci cand primeau cateva luni de inchisoare sau amenzi si prejudicii pe care nu le-au platit niciodata. Ceilalti cand Parlamentul nu le dadea voie sa fie anchetati penal, indifrent cati copii vindeau, cate case si bani furau.
Toti si-au batut joc de noi. Laolalta. I-am vazut la nunti, cununii si taieri de panglici impreuna. Fara nici un pic de rusine s-au nasit si cumetrit in direct la toate telviziunile. Si-au pus salbe la gat si darul in buzunar. Primii au primit recunoasterea, ceilati averea. Cei care s-au intrebat de unde aveau primii banii si ceilalti puterea au fost scuipati si batuti, ba chiar au fost condamnati pentru ca au indraznit si pusi sa plateasca.
Cand se imbolnaveau, primii injurau si bateau medicii si asistentele din spitale. Ceilalti intrau prin spate sau dadeau fuga la spitalele din strainanate.
Primii aveau teritoriul “afara”. Ceilalti “inauntru”. Primii ii votau pe ceilalti si trimiteau bani “inauntru”. “Salvau” Romania platind campanii electorale si umpland-o de vile ca niste cazemate si bolizi care spulberau oamenii simpli pe trecerea de pietoni. Ceilalti ii aplaudau si ii laudau pentru “efortul” lor.
Astazi, coronavirusul le arata din nou adevarata fata. Dau fuga primii catre ceilalti. Poate isi vor face un partid mare. “Fratia hotiei”, sa zicem. Primii ajung din nou “acasa”, dar timpul i-a facut sa uite de unde au plecat. Se comporta asa cum au facut-o cand au plecat “afara”: fura, dau in cap, jefuiesc la drumul mare, reorganizeaza retele de prostitutie si de droguri. Ceilalti se fac ca primii sunt inca “afara” si nu iau nicio masura. Nici nu ar putea. “Imunitatea fratiei”.
Primii, sub privirea fara vedere a celorlalti, nu numai ne fura, ne si omoara. Dupa ce au “salvat” tara trimitand “inauntru” banii din curve si hotie ne aduc un nou “cadou”: moartea. Ca sa fie siguri ca distrug tara asta de tot nu ni-l fac trimitandu-l prin posta sau money transfer vin personal.
Noi stam in casa si nu mai stim pentru ce sa ne rugam sau sa speram. Daca vom invinge boala, in ce tara vom iesi din casa? Primii abia asteapta sa “munceasca”, iar ceilalti ne cersesc doi trei euro ca sa ne cumpere medicamente. Stim ca asta au invatat de la primii: sa fure, sa cerseasca. Daca ne vom mai uita mult pe fereastra, vor invata sa ne si omoare. Nu e nicio paguba. Economia noastra sleita nu va mai avea nevoie de sclavi sa munceasca. Importurile nu vor fi afectate, pentru ca primii au venit cu banii. Nu in ultimul rand, de votul celor din “inauntru” nu va mai avea nimeni nevoie. E prea nesigur acum. Primii sunt cei mai buni si la asta. Votul lor e sigur!

P.S. Am scris “bani anapoi” sa inteleaga si primii. Si ceilalti.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>