Published On: lun, mart. 9th, 2020

Marturie din zona rosie/ Brailean prins in mijlocul focarului din Italia: “De la o zi la alta se moare pe capete”

Inchiderea regiunii Lombardia a adus cu ea panica atat pentru italieni cat si pentru mii de romani, conationali pentru care peninsula a devenit a doua casa. O casa care acum ii condamna la izolare. Intr-un cuvant, este PANICA!  Strazi, care odata tremurau sub pasii localnicilor dar si ai turistilor, acum sunt pustiite. Restaurantele se inchid la ora 18.00, putinele baruri ramase, la fel, toate afacerile chinezilor sunt inchise iar politistii ii controleaza pe toti cei care vor sa iasa din comuna. Ultimele zile au fost sub semnul mortii! Alte 97 de decese s-au inregistrat in ultimele 24 de ore, in timp ce in urma cu o zi s-au inregistrat 133 de decese.

 Nu se stie cat vom mai putea merge la serviciu

Locuim intr-o comuna la cativa kilometri de Lago di Garda. Muncesc la o fabrica de asamblare, am zeci de colegi. Astazi trei dintre ei nu au venit la munca, au anuntat ca se simt rau. Unuia i s-a confirmat deja ca este infectat. Noi lucram cu masti, ni le asigura zilnic. Zilele urmatoare sotia va fi data in somaj. Firma se va inchide. Asa au inceput multi sa faca cu angajatii. Ii trimit in somaj. Copilul meu sta cu soacra numai in casa, de 5 zile. Plange ca s-a plictisit dar nu avem ce face. 

Strazile sunt pustii, in fiecare zi se mai inchid 2, 3 restaurante

Italienii nu mai mananca in oras, tocmai ei care nu stiau ce inseamna sa gatesti in casa. Acum nu ii mai vezi la terase. Isi beau cafeaua in casa, nici macar pe balcon. Putinii care mai muncesc fug direct acasa, dupa program. Pravaliile chinezilor pe care le intalneai la fiecare colt de strada acum au obloanele trase. Fie ca erau frizerii, restaurante, baruri, magazine cu haine…acum nimic nu mai este. Astazi, in Brescia s-au inchis toate barurile si restaurantele.

Hipermarketurile sunt aprovizionate non stop, insa si-au scurtat programul

Sa iesi la cumparaturi a devenit principala provocare pentru noi toti. Ne ducem doar o singura persoana. Facem lista de acasa pentru a scurta timpul petrecut acolo. La casa esti obligat sa mentii distanta de 1 metru intre tine si cel din fata ta. Sunt linii trase pe podea. Paznicii au obligatia de a supraveghea respectarea acestor reguli. In weekend, mare parte din marketuri sunt inchise. Restul oamenilor stau acasa si asteapta!

Politistii opresc tot ce intra si ce iese din comuna

Daca vrei sa iesi din comuna fara a avea un motiv intemeiat, nu te lasa politia. Eu, in fiecare dimineata trebuie sa prezint legitimatia de la serviciu, pentru a demonstra de ce ies din comuna. Daca din greseala o uiti acasa, nu te lasa sa treci. Autoritatile chiar isi fac datoria, bine, cu raspundere. Respectarea interdictiei este asigurata de carabinieri de la politia criminala, care supravegheaza strazile satelor din masinile lor.

Se anunta vremuri din ce in ce mai grele

Astazi, autoritatile italiene vorbeau despre posibilitatea de a inchide regiunea Lombardia pentru 6 luni. Suntem terorizati la gandul ca nu vom putea ajunge acasa in tot acest timp. Am parinti batrani, fratele meu este grav bolnav. Nici nu vreau sa ma gandesc! Statul ajuta cum poate, mamicile care au ramas acasa cu copii lor vor fi ajute cu cateva sute de euro pe luna, cat va fi nevoie.

Ultimele zile au fost sub semnul mortii! Alte 97 de decese s-au inregistrat in ultimele 24 de ore, in timp ce in urma cu o zi s-au inregistrat 133 de decese. Suntem speriati!

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>