Published On: lun, mart. 16th, 2020

Marturia devastatoare a unui pacient infectat cu COVD-19 “Nu este o gluma”/ Medicilor le dau lacrimile

Italia a inregistrat, pana duminica, aproape 25.000 de cazuri de infectare cu covid19. Din total, aproximativ 2.000 de oameni sunt vindecati. Numarul persoanelor decedate in Italia din cauza COVID-19 a ajuns duminica la 1.809, in contextul in 368 de persoane au decedat in ultimele 24 de ore, potrivit celui mai recent bilant comunicat de autoritati.

Italia este cea mai afectata tara europeana de noul coronavirus, raportand 3.590 de noi cazuri doar duminica, cel mai ridicat numar de cazuri anuntat intr-o singura zi. Numarul total al persoanelor infectate a ajuns astfel la aproape 25.000.

Potrivit AFP, regiunea Lombardia (in nordul Italiei, cu capitala la Milano) este de departe cea mai afectata regiune a Italiei, cu 1.218 morti si 13.272 cazuri confirmate de contagiere cu coronavirus.

In video-ul de mai jos regasim confesiunea unui cetatean italian, infectat cu covid-19, barbat de 48 de ani, sportiv, perfect sanatos, pana acum cateva zile. Un reportaj realizat in Italia, transmis pe postul LA7 si subtitrat în romana. Reportajul prezinta situatia critica din sistemul sanitar din Italia, lupta medicilor, drama pacientilor. O drama in fata careia medicii italieni se apleaca, macinati de suferinta bolnavilor.

Medicul Antoni Pesenti, coordonatorul sectiei de ATI, regiunea Lombardia, face previziuni sumbre, aproximativ 35% din populatia Italiei poate ajunge sa fie infectata, cu o mortalitate de 3%. Asta inseamna un bilant negru: 600.000 de decese, echivalentul numarului mortilor din primul razboi mondial.

Sursa video: Studio Arad

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>