Published On: lun, mart. 30th, 2020

Jurnal de CORONAVIRUS/ Suntem la doar 48 de confirmari distanta de SCENARIUL 4

Pana astazi, 30 martie, ora 14.00, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), anunta Grupul de Comunicare Strategica. Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate si externate (55 la Timisoara, 85 la Bucuresti, 19 la Iasi, 7 la Craiova, 11 la Constanta si 3 la Cluj).

Totodata, pana acum, 44 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Craiova, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timisoara, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Ialomita si Satu Mare, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 192 noi cazuri de imbolnavire.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 1 si 90 de ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 53 de pacienti, dintre care 33 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 in unitati medicale private.

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, pana in prezent, 86 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 52 in Italia, 12 in Franta, 6 in Germania, 6 in Spania, 2 in Namibia, 2 in Indonezia, si cate unul in Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia si SUA. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 16 cetateni romani aflati in strainatate, 9 in Italia, 4 in Franta, unul in Germania, unul in Spania si unul in Marea Britanie, au decedat.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>