Published On: mar, mart. 31st, 2020

Chef “pe cinste” cu prieteni si mult alcool in casa unui brailean ce trebuia sa se afle in IZOLARE / Ce a urmat… nu vor uita prea curand

La nivelul judetului Braila, conform raportarii Directiei de Sanatate Publica, astazi 31.03.2020, in izolare voluntara la domiciliu sunt 2.718 persoane, 264 de persoane se afla in carantina si alte 1.074 de persoane au iesit din autoizolare, la incheierea celor 14 zile. De asemenea, 38 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata, iar un caz de COVID- 19 a fost vindecat.
Politistii braileni continua sa actioneze in sistem integrat, alaturi de celelalte structuri din dispozitivul de ordine si siguranta publica.  Astfel, in ultimele 24 de ore au fost executate peste 200 de misiuni specifice, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a masurii de izolare sau carantina in cazul a 992 de persoane, in 741 de locatii si au fost supuse controalelor 67 de societati comerciale pentru a se asigura suspendarea activitatii.
In urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 231 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 500.000 de lei.
Ieri, ora 15:00, politisti din cadrul Politiei Orasului Ianca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in data de 29.03.2020, in jurul orei 21:00, mai multi barbati ar fi consumat bauturi alcoolice si ar fi ascultat muzica la domiciliul unui barbat, in varsta de 40 de ani, din Ianca, persoana fata de care era dispusa masura izolarii la domiciliu.
In urma verificarilor efectuate, politistii au identitifcat 5 barbati, cu varste cuprinse intre 26 si 47 de ani.
Directia de Sanatate Publica Braila a fost informata cu privire la cele intamplate, urmand ca fata de cei 5 barbati sa se ia masura izolarii la domiciliu. De asemenea, acestia au fost sanctionati contraventional cu amenda, in valoare de 5.000 de lei fiecare pentru incalcarea prevederilor O.M.3/2020.
Totodata, barbatul de 40 de ani a fost condus intr-un centru de carantina pentru 14 zile si i s-a intocmit dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.
Dintre sanctiunile contraventionale aplicate, 204 au fost pentru nerespectarea masurii privind restrictionarea circulatiei, in conformitate din Ordonanta Militara nr. 3/2020.
De asemenea, politistii au depistat 8 persoane care nu au respectat masura izolarii la domiciliu, aceastea fiind sanctionate contraventional cu amenda, in valoare totala de 9.500 de lei, si au fost conduse intr-un centru de carantina pentru o perioada de 14 zile.
Totodata, precizam faptul ca, de la debutul epidemiei, politistii au aplicat 1.267 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 2.500.000 de lei.
Prefectul judetului Braila face, din nou, apel la cetateni sa respecte masurile dispuse pe perioada starii de urgenta, reamintindu-le ca , in conformitate cu Ordonanta Militara 4/2020, amenzile pentru persoanele care nu vor respecta prevederile au fost majorate. Astfel, cei care vor parasi domiciliul, fara un motiv intemeiat, risca amenzi cuprinse intre 2.000 de lei si 20.000 de lei. Cei care incalca regulile izolarii, pe langa amenzi vor fi obligati sa intre in carantina pe o perioada de 14 zile , suportand toate cheltuielile aferente cazarii. De asemenea, potrivit Ordonantei Militare 5/2020, persoanele care parasesc centrul de carantina fara aviz, vor fi obligate la o noua perioada de carantina, de 14 zile, platind cheltuielile, dar vor raspunde si penal.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>