Published On: sâm, mart. 28th, 2020

Calare pe Murgu’, infrunta pandemia cu masca pe gura si mult curaj in pantaloni / Aviz calaretilor din Lacu Dulce

Asa a plecat calaretul din Iasi, zilele trecute, la galop, prin ploaie, vant si virusi, spre sotia lauza. Inarmat cu masca pe fata, cu declaratia pe propria raspundere semnata si bine impaturita in buzunar si cu rucsacul in spate, un tanar de 22 de ani dintr-o comuna din Iasi, l-a inhamat pe Murgu’ si a plecat la drum calare, vreo 50 de km, sperand sa ajunga la maternitate, la sotia sa care abia nascuse.

Prins calare pe cal, intr-un oras care, probabil, nu este obisnuit cu asa aparitii, tanarul a primit un avertisment de la politistii ieseni.

Acum, daca ne gandim bine, nu este exclus ca “voinicii” nostri calarati din Lacu Dulce, cei care pana mai ieri se plimbau cu “trasurile” trase de caluti ce abia se tineau pe picioare, sa iasa la inaintare zilele urmatoare la galop, sfidand politia iesita la vanatoare de declaratii cumpletate mincinos. Oricum, imagini cu cabalinele la pas prin Braila nu sunt o raritate. Caii care apar brusc printre masini, prin  Vidin, au devenit parte din peisajul cartierului. Caluti scapati sau trimisi sa ia cina in oras sunt o prezenta normala pe strazile multor zone din oras, indeosebi Vidin si Hipodrom, acest ultim cartier fiind extrem de aproape de “satul” Lacu Dulce.

Situatia din Lacu Dulce este in continuare una demna de evul mediu. Intr-un oras care s-a dorit a fi unul de nivel european, in acest cartier caii inca pasc nestingheriti printre blocuri.

Asa ca, nu ne-ar mira ca, urmand trendul, zilele urmatoare sa iasa in trafic, si la noi, calareti bine inscaunati pe Murgu’, ca vorba aia, cai avem, curajul nu ne lipseste…

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>