Published On: mie, mart. 11th, 2020

Bring our boys home

Mutulica citeste de pe o fituica la televizor. Un tampit care da din gura sacadat, ca un hitlerist care trece in cadenta prin poarta Brandenburg. Dupa mintea lui, masurile adoptate, drastice si care provoaca disconfort, asa cum zice el, ne feresc de sacrificii mult mai mari. Sanatatea si siguranta cetatenilor ramani sunt, la mintea acestui hitlerist de doi lei, generatoare de orice masura care-i trece lui prin cap. Idiotul care a ajuns presedinte le transmite si un mesaj romanilor din Italia si spune ca Romania are grija de ei. La mintea lui de cacat bolnav, zice el, sustine ca romanii din italia trebuie sa stea la locul lor, acolo unde au plecat si de unde l-au pus pe el, maimutoiul natiunii, presedinte.
Le cere romanilor sa fie uniti, sa fie ca o familie, unii in Romania, altii in Italia. Ce face Romania pentru romanii din Italia? Nimic!
Bovina asta gestanta si hitlerista are o problema cu presa, sa fie ea cea care sa sprijine acest demers pe care il impaneaza cu proverbe de care nu a auzit pana acum.
Dupa tragedia de la Colectiv, hitleristul tarii nu mai baga teza cu oamenii care trebuie sa moara ca sa se schimbe guvernul. Nu-i mai convine acum, iar geaca rosie din Piata Universitatii il strange, nu i se mai potriveste.
Romanii din Italia sunt intr-o stare de teroare, sustin organizatiile din Italia. Ce a speriat celmai mult pe romanii din Italia a fost ca Romania a anulat cursele aeriene din Italia catre tara. Romanii din Italia sunt suparati ca autoritatile romane nu au transmis nici un mesaj catre conationalii nostri din “cizma”.
Romani din Italia sunt tratati nedrept. Sa stea romanii din Italia acolo sa scapam noi? Sa stea sa moara de foame in Italia? E usor sa spui oamenilor in Italia sa stea acolo. Sa spui unor cetateni romani sa stea acolo, sa muriti voi, dar nu noi!
Fiecare roman care are rude in Italia le spune celor de acolo sa vina acasa. Pana acum erau buni, ca votau cum “trebuie”. Acum nu mai sunt buni? Pentru ca au fost acum declarati “vinovatii de serviciu” inseamna ca nu mai trebuie sa vina acasa?!
Romania, tara care are coronavirus dar nu are guvern, nu mai are nevoie de diaspora? Nu mai “e” buni baietii nostri de afara?! Nu mai “e”, este?

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>