Published On: lun, mart. 30th, 2020

Bilant macabru, in Romania / Inca 21 de decese raportate, in doar cateva ore

Bilant macabru la sfarsitul zilei de luni. De la ora 14.00 pana la ora 22.00 au fost raportate inca 21 de decese cauzate de infectia cu coronavirus. Astfel, in acest moment numarul deceselor ajunge la 65 si numarul persoanelor confirmate pozitiv, la 2109 dintre care 593 numai in Suceava.

Decesele 53 -65 – Au fost raportate inca 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus.

Toate cele 13 persoane cu varsta cuprinsa intre 40 si 80 de ani au fost internate in Spitalul Judetean de Urgența Suceava, in mai multe sectii, dupa cum urmeaza: nefrologie, boli interne, chirurgie plastica, gastroenterologie.

Decesele au fost inregistrate in perioada 22- 29 martie 2020.

Data confirmarii rezultatelor pozitive catre INSP este 30 martie 2020.

Deces 52

Barbat, 52 de ani, județul Ialomița. S-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe de la spitalul din Slobozia pe 29 martie si i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la INBI Matei Bals, confirmate pe 30 martie. A murit in urma cu o zi, pe 29 martie.

Nu are medic de familie si nici aparținatori si, din acest motiv, nu i se cunosc antecedentele patologice.

Deces 51

Femeie, 65 de ani, județul Sibiu. Internata pe 27 martie la spitalul județean de urgența din Sibiu la Terapie Intensiva, i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 in aceeasi zi, testate la Spitalul Regina Maria Bucuresti si confirmate pe 28 martie. A murit luni, pe 30 martie.

Patologie preexistenta: boala cardiovasculara

Deces 50

Femeie, 60 de ani, județul Hunedoara. Pe 26 martie, i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgența Timisoara si confirmate pe 30 martie. Pe 29 martie a murit la secția de terapie intensiva a spitalului municipal din Hunedoara. Pe 26 martie, pacienta fusese transferata de la Institutul Cardiovascular Timisoara, fiind contact de salon cu un caz confirmat. Patologie preexistenta: cardiopatie, insuficienta cardiaca

Deces 49

Barbat, 74 de ani, jud. Hunedoara. Internat pe 19 martie la Secția de oncologie Deva. Pe 27 martie i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID 19, testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgența Timisoara si confirmate luni, pe 30 martie. A murit pe 27 martie. Patologie preexistenta: adenocarcinom gastric stadiul IV, carcinomatoza peritoneala.

Deces 48

Barbat, 59 de ani, jud. Bacau. Pe 26 martie i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Boli Infecțioase Iasi. Rezultatul a fost confirmat pozitiv pe 27 martie si a murit pe 30 martie, la Spitalul Județean de Urgența Bacau, la secția de boli infecțioase. Patologie preexistenta: hipertensiune arteriala, diabet zaharat tip II decompensat.

Al 47-lea deces din cauza SARS-CoV-2 este al unui barbat de 77 de ani din județul Hunedoara, transmit autoritațile.

Pe 27 martie, i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgența Timisoara. Pe 28 martie a primit rezultatul testului, care a fost pozitiv. Luni, pe 30 martie, a murit la spitalul municipal din Hunedoara. Patologie preexistenta: Cardiopatie ischiemica. Nu este contact.

Tot luni, au mai fost raportate inca trei decese.

Decesul 46 – Barbat, 70 de ani, jud. Timis. In data de 27 martie i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timisoara. Rezultatul testarii din data de 28 martie a confirmat ca pacientul este pozitiv. A murit pe 29 martie la spitalul de Boli Infecțioase Timisoara.

Patologie preexistenta: Cardiopatie. Diabet zaharat tip II

Decesul 45 – Barbat, 57 de ani, județul Timis. Pe 27 martie i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timisoara. Rezultatul testarii din 28 martie a confirmat ca pacientul eate pozitiv.

A murit pe 29 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase Timisoara.

Patologie preexistenta: Cardiopatie. TBC. Diabet zaharat tip II

A fost contact al unei persoane din familie care a fost in Germania

Decesul 44 – Un barbat de 74 de ani din Satu Mare, dependend de insulina, este a 44-a victima a SARS-CoV-2. Pe 27 martie i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal Oradea. Rezultatul testarii din data de 28 martie a fost pozitiv. A murit pe 29 martie la spitalul de boli Infecțioase din Satu Mare. Patologie preexistenta: Hipertensiune arteriala. Diabet zaharat tip II insulino -dependent.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>