Published On: vin, mart. 20th, 2020

Au ajuns acasa! Navalistii braileni au ajuns aseara, in siguranta, in Romania / Dusi direct in carantina

Cei peste 100 muncitori braileni detasati pe santiere navale din Italia au ajuns, joi seara, in Romania, cu o cursa speciala Tarom, inchiriata de statul roman. Navalistii, aflati la munca in regim de detasare la santiere navale din Italia din cadrul grupului “Fincantieri” (grup din care face parte si “VARD Braila”), provin de pe santierele din Ancora si Trieste.
Aeronava TAROM a decolat de pe aeroportul Otopeni cu 23 de cetateni italieni, joi 19 martie la ora locala 13:50, si a aterizat la Venetia la ora locala 15:00. Zborul de intoarcere, cu 122 de cetateni romani la bord, a fost programat sa plece de la Venetia la ora locala 16:00 si a aterizat la Bucuresti la ora locala 20:00.
O aeronava Boeing 737-800 a companiei TAROM a efectuat astazi din Bucuresti catre Venetia si retur, o cursa umanitara ce a avut ca scop repatrierea angajatilor romani ai unei companii italiene. Compania Nationala de Transporturi Aeriene a raspuns solicitarii santierului Naval Braila de a efectua un zbor care sa transporte in Italia angajatii italieni blocati de criza coronavirus pe platforma de la Braila si, totodata, sa aduca in tara mai multi cetateni romani care lucreaza la sucursalele din Italia ale aceleiasi companii. Aeronava TAROM a decolat de pe aeroportul Otopeni cu 23 de cetateni italieni, joi 19 martie la ora locala 13:50, si a aterizat la Venetia la ora locala 15:00. Zborul de intoarcere, cu 122 de cetateni romani la bord, a fost programat sa plece de la Venetia la ora locala 16:00 si a aterizat la Bucuresti la ora locala 20:00. Pentru siguranta echipajului si a pasagerilor, un reprezentant al Departamentului pentru Situatii de Urgenta s-a aflat la bord pentru a efectua instructajul cu privire la masurile de siguranta si pentru a asigura asistenta pe toata durata zborului. Pentru a preveni raspandirea infectiei cu COVID-19, aeronava a trecut prin toate procedurile de dezinfectie inainte si dupa fiecare segment de zbor, iar echipajul a utilizat echipament special de protectie”, a anuntat conducerea Tarom pe pagina de Facebook a companiei.
Muncitorii au ajuns pe aeroport, apoi escortati de Politie si Jandarmerie au intrat in Braila. In cursul noptii au ajuns in locatia de carantina institutionalizata, unde vor sta timp de 14 zile.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>