Published On: mie, mart. 25th, 2020

Altfel de romani! / Vin acasa specialistii in “mangleala” si bocitoarele miloage

Azi vorbim despre ei, despre rromii fara constiinta, fara pic de respect, fara educatie si fara multe altele. Si da, ne lepadam de ei, de cei care au dus in deradere numele de roman si care acum, sunt “deportati” in tara.  Ei, ceilalti, sufla usurati! Noi, cu un nod in gat!

Ei, care au furat in timp ce altii si-au rupt spatele muncind din greu, pentru ei, dar si pentru a indrepta prostul renume al romanilor din strainatate. Ei, care au inselat, devenind campioni olimpici la alba-neagra. Ei,  care au cersit mila si bani cand erau buni de munca. Dar, na! Munca “e grele”, si ii cam ia cu “frezoane” numai cand aud de asa ceva, daramite sa mai puna osul la treaba.

Vin acasa, paralizeaza vamile, galagiosi, pusi e harta, nemancati si nefumati, caraind in stol ceva de o “descremenare” si un virus care, cica, i-a ranit in strafundul buzunarelor. Colorate si nespalate, pirandele miloage si “binefacatoare” de buzunare intra zilnic in Romania, pe cale aeriana sau cu autocarele, insotite de mustaciosii burtosi.

Unii dintre ei (pentru ca, nu-i asa, nu este frumos sa generalizezi) mint cu nerusinare cand sunt intrebati de unde vin, fara pic de spirit civic, fara respect pentru aproape. La intrare in tara declara ca vin din alte tari, altele decat cele din zona rosie si acum sunt bine’mersi acasa, petrec, umbla aiurea, cu riscul de a imprastia incultura si, poate, doua trei picaturi de saliva, posibil contaminata. Nu vor izolare, carantina nici atat! Vor doar respect, fara “descremenare”! Cum dorm ei linistiti langa parintii lor, bunicii lor, copiii lor? Cum? Simplu, SFORAIND!

Da’ am si eu o intrebare, un pic aiurea ce este drept, dar ma intriga o chestie : DE CE NU se imbolnavesc si rromii, desi i-am vazut venind cu autocarele, de prin strainataturi? Sute de oameni, sufland unii in cefele grase ale celorlalti!
Au o alta imunitate? Se grupeaza cate 20-30 laolata, fac petreceri, cu lautari, cu gratare, ploaie de bani… pe timp de carantina si totusi, sunt de neatins! De autoritati, de politie, de virus! Acum nu stiu ce vor face cu armata pe strazi. Voi pe cine pariati?

Acum nu mai este despre discriminare, ci despre fapte concrete si despre faptasi. A cui este vina? Sa isi asume statul roman toate aceste derapaje sau sa o lasam in carca liberii alegeri?

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>