Published On: joi, feb. 6th, 2020

VIDEO: Copiii infractori ai Brailei, in actiune/ El este minorul tupeist care a dat spargere in buricul orasului

Actele deviante au ajuns la ordinea zilei, in Braila. Am ajuns sa ne fie teama sa circulam in propriul oras pentru ca, derbedeii si criminalii cu dosare grele sunt lasati in libertate prea repede, liberi sa actioneze din nou. Daca violatorul din Spitalul Judetean este liber dupa doar 3 ani de arest, daca un pervers este acum liber pe motiv ca “lipseste orice element de violenta” in conditiile in care un copil de 12 ani a fost molestat si obligat sa ii satisfaca poftele bolnave, de ce mai miram ca in Braila a crescut alarmant numarul agresiunilor de orice fel? Atata timp cat moartea violenta a cinci persoane, provocata de un sofer drogat, este “pedepsita” cu doar 2 ani si 7 luni, atata timp cat hotii sunt eliberati dupa doar cateva ore de arest, in ce directie ne indreptam?

In Braila anului 2020, copiii sunt injunghiti pe strada de alti copii, mici  delincventi incurajati parca de legile mult prea blande, copii care vad cum unele acte de violenta trec de multe ori nesanctionate, lucru care ii incurajeaza sa isi vada, in continuare, de cariera de infractor.

Astazi, ziarul INFOBRAILA va prezinta filmul unei tentative de furt, tentativa impiedicata, nu de oamenii legii, ci de o usa “mult prea incapatanata” ca sa se deschida la prima fortare. Dupa ce in urma cu doar cateva luni o cunoscuta florarie din Braila a fost calcata de un hot tupeist, care si-a continuat nestingherit furtul in ciuda ochilor ageri ai camerelor de supraveghere indreptati spre el, acum, o noua belea s-a napustit asupra florariei. De aceasta data, in rolul  principal, un hot care, dupa fata pare un novice , dar dupa tupeul si dibacia mainilor este un adevarat maiestru in arta furtisagului. Hotarat sa forteze usa pentru a ajunge la prada mult dorita, acesta a ignorat complet  camerele atintite asupra sa, si si-a vazut de treaba in continuare. Dupa cateva minute bune de incercari de fortare a usii, toate esuate, hotul si-a varsat nervii pe panoul din stanga sa, urinand pe el.

Din imaginile de mai jos putem vedea cu ochiul liber ca hotul nu a atins, nici pe departe, varsta majoratului, lucru ce ar trebui sa ne ingrijoreze si mai mult, daca ne gandim ca un copil poate fi capabil de un act atat de violent care presupune multa stapanire de sine si mult tupeu, la o varsta atat de frageda. Daca nu va fi sanctionat pe masura, daca nu va fi oprit, oare peste cativa ani de ce va fi capabil acest copil?

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>