Published On: mar, feb. 11th, 2020

Teama de infractorii “cu cas la gura” determina autoritatile din Braila sa ia o masura drastica

Gradul ridicat al actelor infractionale din randul minorilor, din ultima vreme, a bagat spaima in braileni dar si in autoritatile locale. Ultima isprava a fratilor cutitari, care au semanat teroare in preajma unui prestigios liceu din Braila, determina autoritatile sa se gandeasca serios la infiintarea un centru destinat copiilor care savarsec fapte penale si nu raspund penal.

“In urma celor petrecute zilele acestea, dar avand in vedere si istoricul infractional al minorilor din Braila, se analizeaza ideea de a infiinta si la noi un centru detinat copiilor care savarsec fapte penale si nu raspund penal. Trebuie sa identificam resursele financiare. Se face o analiza pentru a identifica cazurile pe care le-am avut anul trecut plus cele de anul acesta”, a declarat directorul DGASPC Braila, pentru Infobraila.

Fratii delincventi din Braila, prinsi zilele acestea, au comis nu mai putin de 4 talharii asupra unor elevi, in zona centrala a orasului, in ultimele saptamani.  Una dintre victime a fost injunghiata in picior si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Pe data de 21 ianuarie, minorul de 10 ani l-a intepat cu un briceag pe un elev care iesise de la ore de la un colegiu din centrul orasului, reusind sa obtina de la victima suma de 2 lei. Minorul de 10 ani era insotit atunci de fratele de 15 ani. In data de 7 februarie, minorul de 12 ani l-a amenintat cu acte de violenta pe un alt elev al liceului respectiv, tot la iesirea de la ore, reusind sa obtina si de la acesta cativa lei. De aceasta data, totul a fost surprins pe camerele de supraveghere din zona.

Cei doi frati de 10, respectiv 12 ani, sunt inscrisi la o scoala din municipiu si sunt pusi sub supraveghere specializata. Astfel ca minorii raman in familie, dar sub stricta supraveghere a DGASPC. Minorii cutitari ai Brailei nu sunt la prima isparva, avand la activ mai multe furturi pe teritoriul municipiului. Din primele informatii se pare ca la originea faptelor de agresiune savarsite ar fi TERIBILISMUL.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>