Published On: vin, feb. 14th, 2020

Stefan Catalin Iordache si grupul PNL s-au opus cresterii pretului la apa

Share This
Tags

Majorarea pretului la apa si canalizare in Braila a agitat spiritele in cadrul sedintei de consiliu judetean de ieri. Propunerea de majorare a pretului cu 71%, a fost facuta de Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), care a explicat de ce era necesar sa fie aprobate, in sedinta de plen, cele cinci proiecte de hotarare care vizau Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din judetul Braila, in valoare de 240 de milioane de euro, realizat de CUP Dunarea.

Propunerea nu a fost agreata de grupul de consilieri PNL si nici de consilierul PND, Stefan Catalin Iordache.
Cetatenii acestui judet trebuie sa inteleaga ca astazi noi platim pe metrul cub de apa 4,8 lei, si in 2024, vom plati 7,6 lei metrul cub, cu 71% mai mult.  Asta este, domnule! Despre asta discutam noi aici! Bravo PSD!”, a declarat consilierul PNL, Ovidiu Nechita.
La randul sau, consilierul liberal Gicu Mitache (ce si-a inceput mandatul chiar de astazi) a comentat indignat: “Ma deranjeaza chestia asta de superficialitate in prezentarea unor documente! Doamna Stanescu, asumati-va, daca ati spus public! 

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache si-a strigat si el indignarea, afirmanad ca nu este normal ca un brailean, cu un venit minim lunar, sa plateasca o suma atat de mare, pentru apa.

Domnu’ Francisk, domnule presedinte, va rog eu frumos, din tot sufletul meu, sa nu mai confundati partidul dvs, biroul dvs de la acasa – nu asta de la institutie -, biroul dvs de la partid sau de oriunde din alta parte cu altceva… Aici votul nu este politic, cand le iei unor oameni atatia bani! Pai normal, ca la 70 de milioane (facand referire strict la salariul Didinei Stanescu) nu e mult 50%, dar la salariul minim este mult! Ca voi, astia de la PSD i-ati saracit pe toti (…)Deci, domnule presedinte, veniti cu golania asta in ultima zi, ca noi sa fim obligati sa votam, ca vezi, draga Doamne, daca nu votam o sa se supere electoratul pe noi, ca de-aia spuneti ca e un vot politic… Se supara electoratul pe niste lipitori ca voi!”.
In continuare, consilierul judetean i-a cerut Didinei Stanescu, directorul executiv al ADI Dunarea, sa spuna ce salariu are. Dupa lungi discutii, aceasta a confirmat ca “ia in mana 5000 lei”.
O, ce putin! Si aveti si pensie, nu?”, a continuat Iordache.
Si am dreptul legal sa cumulez pensia cu salariul”, a mai spus Didina Stanescu.
N-ati gasit niciun tanar care sa fie director in locul dvs, este? Ca toti sunt fugiti din tara… Stiti cati oameni au 5000 lei/ luna in Braila, domnule presedinte? Putini!”, a conchis, indignat, Stefan Catalin Iordache.

Intregul schimb de replici s-a incheiat cu alegerea consilierilor PNL de a parasi sala.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>