Published On: mie, feb. 19th, 2020

Politistii au pescuit “carasii”! / Marfa transportata fara documente legale

In cursul zilei de ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Braila, respectiv Foltesti – I.T.P.F. Iasi, pe timpul desfasurarii unor actiuni pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, au depistat sase barbati, cinci braileni si un galatean, cu varste cuprinse intre 38 si 67 de ani, care transportau peste fara documente legale sau desfasurau activitati de pescuit comercial neautorizat.

Astfel, politistii de frontiera braileni au interceptat, pe malul stang al fluviului Dunarea, trei barbati, cu domiciliul in Braila, avand asupra lor o cantitate totala de 56 de kilograme de peste, speciile salau, caras, platica si sanger, pentru care nu detineau documente de provenienta.

Tot la malul stang al fluviului Dunarea, in zona kilometrului fluvial 39, politistii au depistat alti doi braileni, in timp ce desfasurau activitati de pescuit dintr-o barca din tabla cu motor atasat, folosind o plasa de pescuit din ata, fara a detine autorizatie de pescuit.

In cauza, colegii nostri efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de detinere,transport sau comercializare fara documente peste sau produse din peste, pescuit comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit, detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial si detinerea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.

Ambarcatiunea, motorul atasat si uneltele de pescuit, in valoare de 3.100 de lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar cantitate totala de 56 de kilograme peste a fost predata unei societati comerciale spre valorificare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>