Published On: joi, feb. 20th, 2020

Parinti chemati sa dea cu matura si sa spele wc-urile, totul intr-o scoala din Braila/ Raspunsul “stangaci” al doamnei director

Se intampla intr-o scoala din Braila! Toaletele scolii gimnaziale Vlaicu Voda din municipiu, mai murdare decat wc-ul public din gara. Parintii sunt rugati sa vina si sa faca curat in scoala, totul din cauza faptului ca o femeie de serviciu nu poate face fata unei cladiri cu 18 sali de curs, avand o suprafata de 4000 de metri. Acest fapt ne-a fost semnalat de parintele unuia dintre elevii, ingrijorat de faptul, in fiecare zi, fiul sau este nevoit sa mearga la o toaleta insalubra, plina de mizerie. Ba mai mult, nici la capitolul siguranta, scoala nu ar excela, neavand niciun gardian care sa vegheze asupra sigurantei copiilor.

Incepand cu ianuarie 2020 scoala Vlaicu Voda nr 1 Braila s-a transformat intr-un adevarat focar de infectie. Acest lucru intampladu-se din cauza desfiintarii unui post de femeie de serviciu(si a gardianului). Actuala femeie de serviciu cu greu paraseste cancelarie, ea fiind la dispozitia directoarei si a celorlalte cadre didactice. Noi parintii stim ca o tin acolo pentru ei tot spre binele copiilor de care ar trebui sa se ingrijeasca (ironie in caz de nu se prinde cineva). Parintii sunt chemati la curatenie saptamanal. Bineinteles acest lucru este greu de indeplinit deoarece si parintii…ce sa vezi…au locuri de munca, case, familii si se pare ca nu se pot lasa de joburi pentru a compensa incompetenta inspectoratului scolar Braila. Materia fecala si urina troneaza suprem in bai si pe holurile scolii, ele fiind plimbate pe talpile copiilor din bai, pe holuri si in clase. Asta in plin sezon de tot felul de epidemii virale acompaniate de lipsa de cultura generala a oamenilor care nu isi invata copii nici macar sa se spele pe manute. Multumim prin aceasta cale partidelor politice, de toate culorile, ca in anul 2020 romania in sfarsit este “NORMALA”! Scuzele de rigoare pentru calitatea pozelor, ele sunt facute in baia de la etajul 1 din scoala Vlaicu Voda nr 1 Braila. Se poate observa “norocul” copiilor intins peste tot. Aceasta este strigatul de disperare al unui parinte care se vede nevoit sa isi lase zilnic copilul intr-o scoala care nu mai este sigura

Contactata de ziarul Infobraila pentru a da un punct de vedere in privinta situatiei din scoala pe care o manageriaza, doamna director Mirela Carmen Rusen s-a aratat deranjata de intrebarile incomode care “murdareasc” imaginea scolii.

Problema este lipsa personalului. Atat timp cat am o singura femeie de serviciu si copii sunt cum sunt… De cand s-a dat ordonanta, din 10 ianuarie, nu se mai poate detasa nimeni din sistemul privat, in sistemul de stat, asta este cauza.

In momentul in care doamna director a fost intrebata de redactorul nostru daca este adevarat ca parintii copiilor au fost chemati sa faca curat in scoala, aceasta a incercat sa evite subiectul, dar dupa multe insistente a recunoscut ca s-a recurs la aceasta practica, tinand sa sublinieze faptul ca parintii nu s-au inchesuit la treaba.

Eu nu am solicitat, invatatorii si dirigintii s-au organizat. Dar parintii nu s-au inghesuit, nu va ganditi ca au facut coada in fata scolii, nu a venit nimeni“, a declarat doamna director.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>