Published On: joi, feb. 13th, 2020

O simpla anestezie i-a adus sfarsitul / Un copil de 4 ani a decedat intr-un mod tragic

Un copil de 4 ani a fost transportat de urgenta, luni seara, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, dupa ce a fost supus mai multor anestezii la o clinica stomatologica din Pitesti.

Parintii copilului ar fi optat pentru ”analgosedare”, deoarece stiau de existenta acestei optiuni de la fratele mai mare al copilului, caruia i se efectuasera tratamente in aceasta clinica, numita Teddy Care.

Clinica este autorizata de Ministerul Sanatatii sa faca anestezii, pana in prezent, clinica efectuand cu succes peste 100 de tratamente cu anestezie.

Miercuri dupa amiaza, copilul a decedat sub privirile indurerate ale parintilor. Acesta a suferit un al treilea stop cardiorespirator si nu a mai putut fi salvat.

„Din primele verificari, parintii s-au prezentat cu copilul in data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Clinica stomatologica are autorizatie sanitara de functionare (ASF) eliberata de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultatii si tratamente in specialitatile medicina dentara si ortodontie. In ASF nu are inscris obiectul de activitate: anestezie-analgo-sedare”, se arata in comunicatul ministerului.

S-a intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa, dupa ce copilul de patru ani care a intrat in coma in urma unei anestezii generale la dentist a murit. Imediat dupa decesul baiatului, Directia de Sanatate Publica Arges a decis suspendarea activitatea clinicii stomatologice din Pitesti unde ii fusese facuta procedura. Reprezentantii DSP au intocmi un raport cu neregulile gasite acolo, pe care il vor prezenta Ministerului Sanatatii. De asemenea si Colegiul Medicilor s-a autosesizat in acest caz.

Inspectorii Ministerului Sanatatii spun ca baietelul ar fi fost sedat cu un cocktail de medicamente ce continea pro-pofol si ketamina. Substantele ar fi trebuit sa fie folosite doar intr-un spital in care exista si sectie de terapie intensiva.

El (foto jos) este principalul cercetat in ancheta politistilor. Mai mult de atat, clinica in care a avut loc tragedia a fost inchisa pe perioada nedeterminata pana la reautorizare.

Anestezistul a fost si suspendat din functie pe perioada cercetarilor:  „Lucrurile au decurs, ca de obicei, in mod normal pana la un moment dat”.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>