Published On: lun, feb. 10th, 2020

Minorii cutitari ai Brailei, prinsi! / Talharii care au traumatizat elevii de la “Murgoci” au fost dati pe mana Politiei

Cei trei minori actionau frecvent in zona liceului ”Murgoci”, cerand bani si tigari elevilor. Cu ajutorul sistemului de supraveghere din municipiu, Politia Locala a reusit sa-i identifice si sa ii prinda.

Reamintim ca, la aproximativ trei saptamani de la cazul care a pus pe jar autoritatile locale, atunci cand un adolescent a fost injunghiat in zona Colegiului  National „Gh. M. Murgoci” din municipiu, de catre un alt adolescent, a mai avut loc un incident similar. Vineri, in jurul orei 14:20, un elev ar fi fost agresat la plecarea din Colegiu, de catre un necunoscut care i-ar fi cerut bani sub amenintarea cutitului. Politistii au fost anuntati despre acest incident, patru ore mai tarziu, de catre directorul adjunct al institutiei de invatamant. In urma verificarilor efectuate, politistii l-au identificat pe un elev in varsta de 15 ani care ar fi fost victima in speta sesizata. A reiesit faptul ca acesta, in timp ce se afla cu un prieten, dupa terminarea orelor de curs, ar fi fost abordati si amenintati cu acte de violenta de un alt tanar, cu scopul de a-i da bani, reusind sa obtina de la minorul de 15 ani suma de 2 lei.

Un rol important, in prinderea acestor copii cu inclinatii criminale, l-a avut chiar primarul municipiului Braila, Marian Dragomir.

Acestia au fost predati Politiei Nationale pentru a lua masurile legale: amendarea parintilor, sesizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, decaderea din drepturile parintesti, preluarea din familia care nu le-a oferit educatia necesara, inchiderea la centre de reeducare si detentie pentru minori. Identificarea si prinderea lor s-a facut prin metode specifice: strangerea informatiilor, verificarea lor, filaj, etc. Solicit tuturor institutiilor publice sa-si indeplineasca sarcinile astfel incat acesti infractori sa nu mai fie eliberati. Multumesc elevilor si parintilor si politistilor locali care ne-au ajutat sa-i identificam si prindem!  a precizat pe o retea de socializare Dragomir.

Pentru ca sunt minori, cei trei talhari vor scapa ieftin, insa primarul considera ca responsabilitatea este a Directiei pentru Protectia Copilului care trebuie sa intervina in acest caz.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>