Published On: mie, feb. 5th, 2020

ERASMUS +…în școala noastră  ( Oportunitate și provocare)  

Începând cu anul școlar 2019-2020, Colegiul  Național „ Ana Aslan” Brăila este partener în proiectul de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar-  Erasmus+ „ Mathematics with games and fun in all Europe”.

În săptămâna 26-30 ianuarie 2020 a avut loc cea de-a doua reuniune transnațională din cadrul proiectului, la Școala „ C.D. Teresa di Calcutta” din localitatea Trimestieri Etneo (Catania ) –Sicilia. La această mobilitate au participat profesori din cele șase țări partenere : Italia ( țara coordonatoare și gazda acestei reuniuni), România , Croația, Polonia, Lituania și Italia. Școala noastră a fost reprezentată  de dna director adjunct, prof. Alina Colescu și un grup de patru copii de la clasa a IV-a A, însoțiți de dna profesor pentru învățământul primar, Neculae Gabriela Rozalina.

Activitățile desfășurate pe parcursul mobilității au permis elevilor să ia contact cu un mediu școlar nou, într-o țară vest europeană, să participe alături de copiii parteneri în proiect la diverse activități matematice, având la bază jocul și munca în echipă, pentru a face din matematică o disciplina mai atrăgătoare și a-i înțelege mai bine utilitatea practică în viața de zi cu zi.

De asemenea, vizitarea unor obiective turistice și culturale din zona Siciliei a permis participanților la proiect descoperirea unui tezaur cultural și arhitectonic unic.

Apreciem că proiectul, prin diversitatea activităților  îi încurajează pe elevi să depășească  barierele de comunicare într-o limbă străină, să capete mai multă  încredere în ei, să învețe să fie deschiși , sociabili, dar mai ales, să înțeleagă matematica nu doar cu mintea ci și cu inima.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>