Published On: vin, feb. 14th, 2020

Cu pasi mici, dar siguri, spre reeducare! / Copiii din Braila cu comportament violent vor beneficia de servicii de specialitate

In ultima vreme cazurile de violenta juvenila s-au amplificat in municipiul Braila, asadar s-a decis urgentarea infiintarii unui unui centru specializat de orientare, supraveghere si sprijinire a reintegrarii sociale a copilului. Centrul vine cu servicii de specialitate, unde acesti minori care au savarsit  fapte penale sa beneficieze de reeducare, dar si de suport.

Anul 2019 a adus numeroase cazuri in care copii au fost victime ale celor mai dure tipuri de violenta. La Parchetul de pe langa Judecatoria Braila au fost inregistrate un total de 86 de sesizari de infractionalitate juvenila.

Desi reprezentantii Prefecturii, au anuntat ca pana acum in judetul Braila nu au existat solutii reale pentru gestionarea pe termen lung a cazurilor de infractionalitate juvenila, presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac contrazice: “A fost identificata inca de la sfarsitul anului trecut, dar nu a fost o urgenta printre proiectele CJ intrucat majoritatea tinerilor care au savarsit fapte penale s-au reabilitat in sanul familiei, fara sa se impuna internarea lor intr-un centru specializat. Iar acum, desi suntem nevoiti sa ne confruntam cu un buget redus, voi face tot posibilul ca acest proiect sa fie dus pana la capat si intr-un timp foarte scurt”.

Astfel de comportamente violente mai ales in interiorul scolii sau in proximitatea unitatii de invatamant sunt numeroase, perpetuand o stare de nesiguranta pentru multi elevi.

Psihologii subliniaza faptul ca deprinderile unui comportament violent se trag inca din copilarie, de cele mai multe ori violenta in familie sau violenta promovata in mass-media care ajung sa fie reproduse de tineri in viata sociala. De asemenea, agresiunea de tip verbal poate avea un impact mai mare din punct de vedere emotional, comparativ cu cea fizica.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>