Published On: lun, feb. 10th, 2020

Braileanca care a triumfat la turneul de tenis / Georgia Craciun a urcat 21 de pozitii in ierarhia WTA

Georgia Craciun a urcat, saptamana trecuta, 21 de pozitii in ierarhia WTA, pana pe 365, cea mai buna clasare din cariera sa.

Duminica dupa amiaza, la Cairo, jucatoarea de tenis Andreea Georgia Craciun a trecut de primul tur al calificarilor la turneul ITF dotat cu premii de 100.000 de dolari. Sportiva nascuta la Braila a trecut in trei seturi de poloneza Paula Kania, 7-5/ 3-6/ 11-9.

Georgia a inceput slab primul set si a fost condusa cu 0-3, dar a revenit si a castigat patru gheme la rand. Poloneza a condus apoi cu 5-4, dar braileanca a intors din nou si s-a impus in primul set cu 7-5. Dupa cele 3 gheme la rand din setul I, in setul al doilea Georgia Craciun a mai adaugat doua gheme si a condus cu 2-0, apoi cu 3-1. De data aceasta a fost randul polonezei sa intoarca, castigand 5 gheme la rand, iar Georgia a cedat setul doi cu 3-6. In decisiv Georgia a condus chiar cu 6-3, dar a ratat trei mingii de meci si poloneza a trecut la conducere, scor 8-9, dupa o dubla greseala a jucatoarei din Braila.

Sportiva in varsta de 20 de ani din Braila a avut forta sa treaca peste aceasta dubla si a castigat urmatoarele trei mingii, reusind sa inchida setul cu 11-9.

In turul doi al calificarilor, Georgia Craciun o va intalni pe frantuzoaica Alice Rame, care a trecut in primul tur de Sabra faride din Egipt cu 6-1/ 6-0. Daca va trece de jucatoarea din Franta, Georgia Craciun va intra pe tabloul principal al turneului ITF de la Cairo.

Cea mai buna clasare a lui Craciun in cariera de simplu este locul 516 in clasamentul WTA, atins pe 26 iunie 2017, cand a ajuns si in clasamentul WTA la dublu pe pozitia 608. Craciun a castigat 2 titluri ITF la simplu si 4 titluri ITF la dublu.

Craciun si-a facut debutul in circuitul WTA, intrand pe tabloul principal la BRD Bucharest Open 2017, cand a primit un wild-card de intrare la dublu cu partenera sa romana Alexandra Dulgheru.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>