Published On: mar, feb. 25th, 2020

Braila este pregatita pentru CORONAVIRUS??!!

Coronavirusul, Braila si panica generala

Avand in vedere faptul ca virusul s-a instalat in peninsula, Italia fiind cea de a treia tara ca raspandire pe glob, panica s-a instalat, inevitabil si in Romania, avand in vedere faptul ca in peninsula traiesc milioane de romani. O panica generalizata de cetateni, ce pare a depasi autoritatile. O panica amplificata de zvonuri, mituri si multa manipulare. In Braila, aproape toate farmaciile au epuizat stocul de masti. Astazi, doar farmacia “Remedia” avea acest produs pe stoc dar nu in cantitate mare. Singura speranta pentru panicati o reprezinta site-urile cu vanzari.

Internetul a inceput sa duduie de anunturi, care mai de care, mai menite “sa protejeze” populatia, mastile medicale ajungand sa coste si 5 lei bucata, in mediul online. Vanzatorii care au speculat amploarea fricii, le descriu ca fiind de cea mai buna calitate, excluzand chinezariile!!??

De fapt, putin stiu care este rolul acestor masti, cat si pe cine protejeaza ele si mai ales, pericolul la care te expui daca nu le utilizezi in mod corect

De retinut este faptul ca coronavirusul se transmite prin contactul la nivelul suprafetelor, prin picaturile de tuse si saliva ajunse pe fata, gura, nas, ochi. Daca cineva tuseste si sar picaturi pe butoanele unui lift, sau pe un scaun, ori pe o masa, cine va atinge acea suprafata cu mana si apoi isi va atinge fata, gura, ochii, va fi infectat. In concluzie, mastile trebuiesc folosite de cei bolnavi. Pentru cei sanatosi este cu 2 taisuri deoarece specialistii nu zic ca ar proteja ba mai mult ar putea sa incurce deoarece pui mana sa o scoti sau o lasi pe masa, apoi o pui din nou pe fata si uite asa te infectezi mai usor. Virusul e distrus de sapun, de dezinfectanti comuni precum alcoolul medicinal. Deci igiena mainilor e foarte importanta. Nu mancati fara sa va spalati pe maini. Mancarea ambalata este cea mai sigura. Atentie in mijloacele de transport in comun, in magazine, restaurante, la munca. Stergeti si telefonul si tastatura deoarece de obicei sunt cele mai murdare lucruri dar si cele mai des folosite.

Important de stiut este faptul ca cei mai afectati sunt cei in varsta si cei cu boli asociate, circa 80% si interesant este faptul ca cei mici nu pot contacta virusul.

Braila si masurile de preventie / Prefectura vorbeste, Spitalul Judetean astepata email oficial (oare cred ca coronavirusul se raspandeste telefonic??!!)

Zilele trecute, prefectul Brailei, a precizat faptul ca o cladire va deveni spatiu de carantina pentru persoanele care vin din zonele unde au fost confirmate infectii cu coronavirus, urmand ca autoritatile sa identifice acel imobil din afara municipiului. Prefectul a precizat faptul ca “astazi nu avem vreun risc in Braila”, subliniind faptul ca au fost luate masuri preventive.

Printre acestea se numara si o solicitare adresata operatorilor de transport persoane, care trebuie sa comunice Institutiei Prefectului “toate cursele internationale care urmeaza sa soseasca in zona noastra”.

Daca Prefectura a organizat o conferinta de presa pentru a oferi detalii legate de pozitia autoritatilor locale (fara teama de contact fizic), reprezentantii Spitalului Judetean Braila, mai precis directorul medical, Alina Neacsu, refuza categoric sa ofere presei (sau mai precis ziarului INFOBRAILA) informatii telefonic, ci doar prin posta elecronica. Informatii  legate de pregatirea spitalului in cazul unei eventuale epidemii. Ca urmare a acestei comunicari slabe, ne vedem obligati ca raspunsul oficial din partea Spitalului sa vi-l facem cunoscut intr-un alt articol, intr-o  alta zi…

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>