Published On: lun, ian. 6th, 2020

Pesta porcina loveste fara mila, in Braila / Mii de porci urmeaza sa fie eutanasiati

Braila, din nou tinta pestei porcine africane. Doua noi focare de pesta au fost confirmate in doua localitati din judet, intr-o gospodarie si intr-o exploatatie comerciala. Peste 25.000 de porci urmeaza sa fie eutanasiati  pentru lichidarea focarelor.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a raportat Institutiei Prefectului – judetul Braila, evolutia pestei porcine africane din judetul Braila. Din acest raport reiese ca la data de 4 ianuarie 2020, medicii veterinari au primit confirmarile a doua noi focare de PPA depistate atat intr-o gospodarie din localitatea Tichilesti, cat si intr-o exploatatie comerciala din Gulianca, comuna Salcia Tudor, care numara un efectiv de aproximativ 25.000 de animale“, a transmis Prefectura Braila.

Totul vine la  nici doua saptamani de cand la Gradina Zoologica din Braila s-au inregistrat trei cazuri de pesta porcina, la trei porci mistrezi, motiv pentru care s-a decis inchiderea Parcului Zoo pentru o perioada de 30 de zile, timp in care a fost pus in aplicare un plan de masuri specifice de dezinfectare si eutanasiere a intregului efectiv de suine.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>