Published On: mar, ian. 21st, 2020

Florina face cinste orasului nostru / Braileanca, imaginea performantei la nivel mondial

Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate premiaza, pe baza unei competitii deschise, studentii si absolventii din diaspora romaneasca ce are ca scop recunoasterea performantelor academice si extracurriculare. Acesta este singurul eveniment national destinat promovarii meritelor si valorilor studentilor romani de pretutindeni. Evenimentul se afla la cea de-a XI-a editie si a reunit la Palatul Parlamentului studenti si absolventi romani, membri ai comunitatii academice din tara si strainatate, precum si personalitati din diverse domenii de activitate. Elementul central al Galei LSRS este reprezentat de acordarea „Premiilor LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate”, studentilor romani de pe tot globul (inclusiv prin programele Erasmus).

Cinci tineri romani din Italia sunt finalisti in cadrul Galei Liga Studentilor Romani din Strainatate, eveniment anual ce urmareste recunoasterea meritelor studentilor romani care studiaza si se remarca in cadrul celor mai reputate universitati din strainatate. La Gala LSRS de la Bucuresti, care a avut loc marti 7 ianuarie, la Palatul Parlamentului, au fost inscrisi 42 de finalisti pentru mai multe categorii de premii.

Florina Lepadatu este una din cei 5. S-a nascut la Braila, in 1989 dar de 10 ani locuieste la Fondi, o localitate din apropierea Romei. Ea a obtinut premiul castigator la categoria “Studentul Roman al Anului de pe alte Continente”, alaturi de Radulescu Andreea, care a obtinut mentiune la aceeasi categorie.

Despre ea Florina spune: „De cand m-am mutat in Italia am experimentat o societate diferita. Mediul inconjurator, scoala, casa si prietenii, toate acestea au devenit o provocare pozitiva care mi-a influentat interesul fata de alte culturi si am avut ocazia sa vad cum functioneaza diferite societati. In timpul meu liber, imi place sa citesc si sa calatoresc, deoarece am oportunitatea de a experimenta diferite culturi. Sunt pasionata de caligrafie si de limba chineza. Calatoriile din intreaga lume mi- au umplut si mai mult dorinta de a studia politica internationala, deoarece m-au facut constienta de importanta relatiilor dintre diferite tari.”

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>