Published On: lun, ian. 20th, 2020

“Diana”, salvata de la moarte de un brailean cu suflet mare / Legatura stransa aparuta intre cei doi bate legile naturii

O pasara protejata de lege a fost salvata de un brailean. Diana, o gasca cu gat rosu a fost salvata de la moarte dupa ce a fost gasita intr-o curte din judetul Braila. Pasarea a cazut miercuri in curtea unui localnic din comuna Marasu, in Insula Mare a Brailei. Barbatul a dus-o in casa, la caldura, apoi a anuntat autoritatile.

Specialistii au constatat ca nu era ranita, dar pasarea inca nu vrea sa revina in salbaticie. In ultima vreme, mai multe pasari au ajuns in zonele locuite, cel mai probabil afectate de conditiile meteo.

Pasarea a fost preluata de reprezentantii AJVPS si dusa la Directia sanitar-veterinara, unde i s-au facut teste rapide pentru gripa aviara. Din din fericire, nu avea temuta boala. I s-au facut si alte investigatii. Pentru cainii comunei sau animalele salbatice din zona, pasarea care nu vrea sa zboare ar fi o prada sigura, asa ca vanatorii au decis sa o mai tina o perioada.

In mod normal, salbaticiunile incearca sa se indeparteze cat mai repede de om. Diana a parut insa mai interesata de mancare decat de zbor. A simtit ca cineva ii poata de grija.

Intreaga poveste cu final fericit vine la 3 zile cand, tot in curtea unui brailean, s-au gasit resturi ale unei pasari din aceeasi specia ca Diana. In acest caz, Emilia, gasca cu gat rosu monitorizata prin GPS nu a avut o soarta prea fericita, ea sfarsind mancata. Resturile din pasarea protejata de lege fusesera date …la caine.

Politistii s-au deplasat la fata locului, iar langa bucati din ea s-au identificat emitatorul si inele ornitologice aplicate de specialistii din proiectul Safe Flight for Redbreasts. Barbatul nu detine calitatea de vanator si nu este detinator legal de arma de vanatoare. Alaturi de biologi, la Victoria s-au aflat si autoritatile romane care ancheteaza acest caz – pentru ca este un posibil caz de braconaj.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>