Published On: mie, ian. 22nd, 2020

Cursa pentru viata / Un brailean alearga pentru scopuri nobile

24 ianuarie 2020 reprezinta pentru doi campioni ai faptelor bune un nou prilej de a fi alaturi de oamenii cu nevoi speciale. Un ultramaraton organizat cu ocazia Unirii Principatelor va fi prilej pentru militarul Laurentiu Cobzaru si prietenul sau, pompierul brailean Costel Mazalu, sa mobilizeze din nou societatea civila pentru doua scopuri nobile.

Motivarea si incurajarea persoanelor cu dizabilitati sa practice sportul, chiar si la nivel de inalta performanta, si sprijinirea cu echipamente necesare deplasarii persoanelor cu deficiente de motricitate sunt cele doua lucruri pentru care sunt chemati sa alerge cei pasionati.

Un beneficiar al marii alergari va fi Asociatia “Special Friends” din Braila, o asociatie ai carei membri au in palmares nu mai putin de 80 de medalii obtinute, doar in 2019, la competitiile paralimpice.

“Prin aceste rezultate demonstram ca se pot depasi orice fel de obstacole atunci cand exista vointa, munca in echipa si credinta in propriile puteri. Practicarea sportului paralimpic este una dintre cele mai bune metode pentru dezvoltarea anumitor abilitati, creșterea stimei de sine și integrare in societate”, argumenteaza militarul Laurentiu Cobzaru.

Un al doilea beneficiar al evenimentului este Fundatia “Motivation Romania”, care deruleaza un proiect de donare a scaunelor rulante pentru persoanele cu dizabilitati.

Cu fiecare 100 de euro din donatii, Fundatia “Motivation” aduce in Romania, reconditioneaza și doneaza un scaun rulant potrivit persoanei care are nevoie de el pentru a se deplasa. Un astfel de scaun rulant nou poate costa peste 2.000 de euro”, precizeaza organizatorii evenimentului.

De asemenea, cei care vor sa sustina cele doua cauze pot fi alaturi de cei doi alergatori care vor marca astfel o zi mare pentru istoria noastra facand o fapta buna pentru semenii lor.

Traseul pe care Cobzaru si Mazalu vor alerga, pana la Focsani, se va desfasura pe ruta Primaria Municipiului Braila – Muchia – Latinu – Corbu Nou – Maicanesti – Ramniceni – Slobozia Botesti – Tataranu – Bordeasca Veche – Gologanu – Milcovu – Primaria Municipiului Focsani.

Toti cei care doresc sa sprijine sportivii paralimpici o pot face in contul deschis la BRD Braila – RO11BRDE090SV38465850900.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>