Published On: mie, ian. 8th, 2020

Braila, luata cu asalt de politisti / Oamenii legii au dat navala in mai multe locuinte si sedii comerciale. Prejudiciu record de milioane de euro

In dimineata zilei de 8 ianuarie 2020, politistii de investigare a criminalitatii economice fac 102 perchezitii domiciliare si pun in aplicare 15 mandate de aducere in judetele Olt, Valcea, Prahova, Dambovita, Caras-Severin, Calarasi, Buzau, Ilfov, Braila, Galati, Gorj, Hunedoara, Timis, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanta, Brasov, Arges, Teleorman, Mehedinti, Ialomita, Arad si Giurgiu, precum si in Bucuresti.

Perchezitiile au loc la domiciliile unor persoane si la sediile unor societati comerciale si institutii.

Actiunea are loc in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de amenintare, falsificarea de instrumente de plata, abuz in serviciu, fals intelectual, delapidare si instigare la abuz in serviciu.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 2.000.0000 de euro.

Din cercetari a reiesit ca mai multe institutii din tara ar fi efectuat plata unor achizitii fictive pentru marfuri care nu ar fi intrat niciodata in patrimoniul institutiei sau plata unor facturi pentru marfuri supraevaluate, pentru care achizitia era nejustificata, neexistand referate de necesitate sau receptii ale marfurilor achizitionate.

Aceste achizitii ar fi fost facute de la diferite societati comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleasi persoane fizice, au sediul social si domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate si care au inregistrat venituri doar din incasari de la unitati administrativ-teritoriale, institutii de invatamant si alte institutii.

La actiune participa politisti din cadrul I.G.P.R. – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si inspectoratele de politie ale judetelor Olt, Valcea, Prahova, Dambovita, Caras-Severin, Calarasi, Buzau, Ilfov, Braila, Galati, Gorj, Hunedoara, Timis, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanta, Brasov, Arges, Teleorman, Mehedinti, Ialomita, Arad si Giurgiu.

Activitatile beneficiaza de sprijinul echipelor de interventie din cadrul serviciilor pentru actiuni speciale si al Gruparii de Jandarmi Mobila Craiova.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>