Published On: mie, ian. 8th, 2020

Bonul fiscal si spalatoria auto self, legea si evazionistul / PRO’spalatoria mai tanarului presedinte Razmerita fenteaza casa de marcat

Gata cu self-ul evazionist. De anul acesta profitabilele afaceri ale mai multor patroni de spalatorii auto vor fi nevoite sa se conformeze noilor reguli. Mai precis, pana la data de 31 decembrie 2020, operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede, dupa caz, au obligatia de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale prevazute la art. 3 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.28/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Micile afaceri de colt de strada care au adus profituri spectaculoase intreprinzatorilor cu spirit de afaceri, cum ar fi tonomatele de cafea, de suc, de sandwich-uri si spalatoriile auto de tip SELF au reusit pana acum sa “ocoleasca” fiscalitatea.

Experienta spalatului masinii la aceste afaceri profitabile, mentionate mai sus, te poate usura de cativa zeci de lei, usor si fara reclamatii. Asta si in cazul “PROspalatoriei Self” a tanarului presedinte  PRO Romania, filiala Braila.

Totul incepe cu statul la coada, te parchezi in boxa de spalare, te duci la “perete” bagi niste bancnote  in “gaura” si iti pica niste jetoane. Afisat sta textul “aparatul nu da rest”. Sec, dar nu da niciun fel de bon. Nimic.

Este curios faptul cum platesc taxe, din moment ce nimeni nu-i poate controla cate jetoane s-au eliberat, cati bani s-au incasat.  Iar daca ai ghinion sa fie defect aparatul, nu mai vezi banii inapoi… mi s-a intamplat!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>