Published On: vin, dec. 6th, 2019

Sf. Nicolae aduce bucurie micutilor internati in Spitalul Judetean din Braila / Un spatiu de recreere si de joaca a fost conceput special pentru ei

S-a inaugarat de cateva zile un spatiu de recreere si de joaca pentru copiii internati in Sectia de Chirurgie Infantila din cadrul Spitalului Judetean din Municipiul Braila.

In preajma sarbatorii Sfantului Nicolae, ocrotitorul municipiului Braila, preotul slujitor de la capela „Sf. Spiridon” a acestui spital, împreuna cu conducerea acestei institutii au dorit sa faca un cadou copiilor internati aici prin oferirea un spatiu conceput special pentru ei.

Spatiul a fost amenajat cu contributia financiara si cu munca voluntara a  preotului  si credinciosilor de la Capela „Sfantul Spiridon” din incinta spitalului brailean. Au ajutat, tot ca voluntari, si o serie de elevi de la Liceul Pedagogic din Braila.
La eveniment au fost prezenti preoti, cadre medicale, copii si parinti ai micutilor aflati la tratament în aceasta unitate medicala, ocazie cu care a avut loc slujba de binecuvantare a acestui spatiu dedicat exclusiv copiilor internati în spital. Dupa slujba, preotii prezenti i-au vizitat pe copiii internati si le-au oferit cu mare bucurie iconite, carti de rugaciune si alte daruri, transmitandu-le în acelasi timp binecuvantarea Arhiepiscopului Casian al Dunarii de Jos.

Pr. Ionut Varga de la Capela Sf.Spiridon a declarat : “Cu bucurie le oferim copiilor, atat materiale pentru desen si joaca, cat si rugaciuni si povesti cu spirit de Craciun“.

Astfel, încaperea dedicata copiilor a fost amenajata prin implicarea si efortul financiar al capelei ”Sfantul Spiridon” din incinta Spitalului Judetean, cu sprijinul unor tineri voluntari care au dorit sa se implice în crearea unui cadru prietenos care sa aduca zambete si bucurie copiilor internati.

Suma alocata de capela pentru acest proiect a fost de 10.000 de lei.

“Ma bucur ca s-a reusit realizarea acestui mic loc de joaca, o oaza de bucurie pentru copii aflati in suferinta si multumim Bisericii pentru ajutorul acordat” , a spus dr. Dan Dragulescu seful Sectie Chirurgie Infantila.

Dupa igienizarea spatiului conform normelor sanitare, aplicarea unui covor antibacterian, zugravirea peretilor si aplicarea de tapet corespunzator, acesta a fost dotat cu mese si scaune adecvate, jocuri pentru copii, table pentru scris cu creta si carioca, televizor si DVD player si o mini-biblioteca cu carti speciale pentru cei mici.

Pentru a crea o atmosfera de poveste si de basm plina de culoare, o echipa de sase elevi voluntari de la Liceul Pedagogic ”D. P. Perpessicius” din Braila au pictat peretii acestui spatiu în culori cat mai vii cu eroii copilariei si frumuseti ale naturii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>