Published On: joi, dec. 19th, 2019

“Robin Hood” de Braila / Georgian spargea case in Italia iar acasa la el, in Ianca, ajuta nevoiasii

Un brailean a murit in Italia incercand sa dea spargerea vietii lui. Totul s-a intamplat pe 5 decembrie cand Georgian Ene, originar din Ianca, Braila, ar fi incercat sa sustraga, impreuna cu alte patru persone, mai multe unelte agricole de la Villa Gessa, proprietatea unei familii aristocratice italiene. Paznicul ar fi auzit zgomote venind de la una dintre fermele adiacente si ar fi tras de la doua ferestre diferite pentru a intimida hotii si, sustine el, in sens opus celui de la care proveneau zgomotele.

Imediat dupa incident, liderul extremei drepte italiene, Matteo Salvini a rectionat declarand ca „Am citit stirea ca, in provincia Bologna, in aceasta seara, un domn de 69 de ani a reactionat impuscand numerosi talhari care intrasera in casa lui. Daca hotii ar fi plecat la munca in loc sa intre in casa altora, toata lumea ar fi stat bine astazi

Cinci focuri de arma au fost trase, unul dintre ele l-a nimerit chiar in spate pe tanarul roman. Glontul i-a strapuns cutia toracica si apoi s-a prabusit la pamant. „Am vrut doar sa-i sperii pe hoti si sa ii fac sa fuga, nu am indreptat arma spre vreunul dintre ei”, a declarat paznicul, Stefano Natalini, potrivit Il Corriere.

Trupul neinsufletit a fost gasit in zorii zilei. Romanul nu era inarmat, avea cu el doar o lanterna. Ceilalti suspectii de furt au reusit sa scape fiind cautati de catre anchetatori.

Autoritatile din Bologna au deschis o ancheta in acest caz. Stefano Natalini este cercetat in stare de libertate pentru omor calificat.

Vestea mortii baiatului a cazut ca un trasnet pentru prietenii lui Georgian E., pe paginile de Facebook ale acestora au curs zeci de mesaje de condoleante. “Nu pot…nu vreau sa ma impac cu gandul ca nu mai esti. Inca astept un semn de la tine. Ai fost ca si FRATELE meu, ai lasat in urma ta multa durere” scriu prietenii.

Trupul neinsufletit al tanarului roman se afla la Serviciul de Medicina Legala din Bologna si zilele urmatoare va fi repatriat, acasa, in Romania.

Daca in peninsula Georgian este vazut ca un hot care si-a pierdut viata din cauza modului de viata infractional, in Romania braileanul era privit ca un copil cu inima mare caruia ii placea sa ajute oamenii aflati in dificultate. Dovada sta postarea facuta in urma cu un an de Georgian, fotografie care il infatiseaza facand daruri unor oameni amarati, in prag de Craciun.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>