Published On: joi, dec. 12th, 2019

Noul an aduce amenzi usturatoare pentru petrecaretii braileni

Incepand cu data de 26 ianuarie, politistii vor actiona conform modificarilor legislative din domeniul ordinii si sigurantei publice adoptate recent.

Potrivit noilor reglementari, prevazute in Legea nr. 192 din 2019, se mareste cuantumul amenzilor pentru urmatoarele contraventii prevazute de Legea 61/1991:

Contraventia prevazuta la art. 2, punctul 27), respectiv “organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban”, de la 500-1.500 de lei, cat era prevazut in vechea legislatie, la 2.000-3.000 de lei.

Contraventia prevazuta la art. 2, punctul 31), respectiv “refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identitatii sale sau de a se prezenta la sediul politiei, la cererea ori la invitatia justificata a organelor de urmarire penala sau a organelor de ordine publica, aflate in exercitarea atributiilor de serviciu” de la 100-500 de lei, cat era prevazut in vechea legislatie, la 500-1.500 de lei.

Potrivit art. 41 al prezentei legi, repetarea contraventiilor prevazute la art. 2 pct. 1), 25)-27) intr-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

1) „savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea

acestora” si 25) „tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma”, cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activitati in folosul comunitatii.

26) „tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora, cu amenda de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activitati in folosul comunitatii.

27) organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban, cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activitati in folosul comunitatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>