Published On: vin, dec. 27th, 2019

La doar 29 de ani, un brailean a adus “la sapa de lemn” mai multe familii din Galati

Un brailean de doar 29 de ani a pus la cale o inselatorie prin care i-a adus la “sapa de lemn” pe mai multi galateni. Folosind metoda “Accidentul”, tanarul a reusit sa stranga, in doar cateva luni, nu mai putin de 130.000 de lei de la persoanele pagubite.

In urma investigatiilor complexe efectuate de politistii din cadrul Biroului de Investigatii Galati, cu suportul Serviciului de Investigatii Criminale Braila, s-a reusit identificarea unui barbat, in varsta de 29 de ani, din Braila, suspectat de savarsirea a 6 infractiuni de inselaciune prin metoda «Accidentul». Infractiunile au fost comise in perioada iulie – decembrie 2019, iar prejudiciul estimat este de 130.000 de lei. Persoana in cauza a fost arestata preventiv 30 de zile. Activitatile de cercetare au fost efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati“, a precizat csm. Iulian Unguru, purtator de cuvant IPJ Galati.
In total, sustin politistii, individul a reusit sa adune aproximativ 130.000 de lei. Politistii continua cercetarile in acest caz, prejudiciul nefiind recuperat.
Printre ultimele victime ale braileanului se numara si o batrana din judetul Galati. Aceasta a fost sunata la ora 04.00 dimineata si, abia trezita din somn, nu s-a mai gandit sa verifice informatiile pe care i le-a spus individul la telefon. Acesta s-a prezentat ca fiind medic intr-un spital din Botosani iar fiica batranei are nevoie urgenta de o interventie costisitoare. Imediat dupa telefon, la usa batranei a ajuns un barbat care a incasat banii ceruti de presupusul medic. 11.000 de lei si 1.900 de euro este suma cu care batrana de 75 de ani a fost pagubita prin metoda “accidentul”. Dezmeticita dupa socul aflarii vestii ca fiica sa este la spital in stare grava, femeia si-a sunat ginerele sa intrebe cum se simte aceasta dar si sa-i comunice ca banii pentru spital vor ajunge in curand. Socul cel mai mare abia acum a venit, afland de la ginere ca fiica sa este bine si ca doarme in patul matrimonial.
Dupa ce a fost identificat, inselatorul si-a recunoscut faptele, a declarat ca a actionat la pont, a pierdut banii la aparate si ca lua de la cei despre care stia ca au bani. Pana acum, politistii au reusit sa ii probeze individului cel putin sase fapte de inselaciune prin metoda “Accidentul”.

Acesta a fost identificat si retinut de politisti in preajma Craciunului, iar instanta de judecata a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>