Published On: mie, dec. 18th, 2019

In timp ce Rasnoveanu da din umeri, Colegiul Medicilor ia atitudine / Pediatrul care miroase a “pipi”nu va mai consulta copii

Daca doamna “NU STIU” da din umeri de fiecare data cand ii este semnalata vreo neregula in legatura cu spitalul pe care il manageriaza, a venit momentul ca alte autoritati sa faca curatenie in ograda dansei.

Medicul pediatru din cadrul Spitalului Judetean Braila care trateaza copii  “imbracat” cu haine murdare si in miros de urina nu va mai putea practica incepand cu anul viitor. Cel putin asta declara reprezentanta colegiului medicilor din Braila, dr. Cristina Stanescu. Asta daca nu cumva medicul “mirositor” va reusi sa treaca o serie de evaluari psihice care sa ii ateste capacitatea de lucru in medicina.

Cazul doctoritei de Pediatrie de la Spitalul Judetean de Urgenta din Braila, care a fost reclamata de mai multi pacienti ca era la cabinet, in unitatea medicala, intr-o stare de igiena precara (cu hainele rupte, murdare si mirosind puternic a urina), pare sa se indrepte spre o serie de masuri din partea autoritatilor. Deocamdata, ancheta anuntata de conducerea spitalului brailean pe 13 decembrie, nu a ajuns la nicio concluzie, desi conducerea unitatii medicale admite ca sunt probleme cu respectiva doctorita. „Acest medic are niste probleme personale care, din cand in cand, o pun intr-o situatie mai delicata si urmeaza sa le rezolvam. A mai fost o discutie, o sa mai fie niste discutii, dar mai mult de atat nu pot sa spun. Nu pot sa fiu de acord cu asemenea atitudine, dar nici nu pot sa fac nimic altceva la acest moment, decat sa verificam sa respecte tinuta corespunzatoare”, a declarat dr. Delia Rasnoveanu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

Surse din cadrul spitalului au dezvaluit ca medicul in cauza traieste in conditii foarte rele, intr-un garaj fara apa curenta, fara canalizare, fara nicio utilitate. Daca managerul spitalului s-a rezumat, asa cum singura declara, la a purta cateva discutii cu medicul pediatru, cel care a luat cu adevarat atitudine in acest caz, este Colegiul Medicilor Braila, al carui presedinte, dr. Cristina Stanescu, a anuntat ca nu ii va mai da doctoritei reclamate aviz de libera practica incepand cu 1 ianuarie 2020 daca aceasta nu va fi supusa unor evaluari psihiatrice si profesionale, pe care sa le si treaca. „Pentru anul viitor, Colegiul Medicilor nu-i va da avizul de libera practica fara sa facem o expertiza psihiatrica si o evaluare profesionala. Dar eu sper sa nu se mai ajunga acolo. Sper ca cei din conducerea spitalului nu vor lasa asa lucrurile fara sa ia masuri. Normal, ar trebui sa se blocheze la nivel de spital, sa se ia masurile care se impun, sa nu ne mai ceara avizul de libera practica ”, a declarat dr. Cristina Stanescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>