Published On: lun, dec. 9th, 2019

Firmele de deratizare din Braila, luate la purificat dupa tragedia care a ucis 3 persoane

Dupa tragedia de la Timisoara, unde o mama si doi copii au murit in urma unei deratizari efectuate in blocul unde locuiau, Politia Romana a intensificat controalele la operatorii care se ocupa de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

Controalele vor fi facute de echipe mixte, formate din reprezentanti ai DSP, DSVSA si politisti, pentru a preveni tragedii precum cea de la Timisoara.

“Echipe mixte formate din reprezentanti ai directiilor de sanatate publica, inspectori ai directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentului, dar si personal al Politiei Romane vor verifica documentele privind infiintarea si functionarea prestatorilor de servicii, documentele privind instituirea si atestarea personalului care isi desfasoara activitatea in aceste societati comerciale”, arata MS.

Controalele la firmele si persoanele autorizate din Braila, care presteaza servicii de deratizare, dezinfectie si dezinsectie sunt in plina desfasurare !

Echipe mixte din cadrul Directiilor de Sanatate Publica (DSP), Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor(DSVSA) si ai Inpectoratului Judetean de Politie(IPJ) Braila au dispus verificari la prestatorii de servicii DDD.

La nivelul judetului nostru, au fost identificate 14 societati si persoane fizice autorizate cu servicii in acest domeniu, care au intrat in atentia inspectorilor si politistilor. Astfel de actiuni se deruleaza, in paralel, in mai toate judetele, totul dupa ce autoritatile s-au sesizat in urma tragediei petrecute recent in Timisoara.

Patronul firmei care a efectuat dezinsectia a cumparat si folosit un insecticid denumit “Delicia-GASTOXIN”, ce are in compozitie fosfura de aluminiu, o substanta foarte toxica cu efecte letale in caz de inhalare, care nu se foloseste in spatii inchise. In acest sens, la finele lunii trecute, Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Animalelor au semnat un protocol de colaborare pentru desfasurarea unei actiuni de control la prestatorii de servicii DDD, dar si la distribuitorii de produse utilizate in acest scop.

Astfel, in atentia echipelor de control vor fi atat documentele privind infiintarea si functionarea prestatorilor de servicii, documentele privind instituirea si atestarea personalului care isi desfasoara activitatea in aceste societati comerciale, cat si conformitatea produselor chimice folosite.

Actiunile de control se vor incheia la finele acestui an, dupa cum anunta Directia de Sanatate Publica Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>