Published On: vin, dec. 13th, 2019

EXCLUSIVITATE / Primele rezultate ale autopsiei Anei-Maria Paduraru, tanara mamica din Braila plimbata ca pe un obiect, de la o sectie, la alta

Avem primele concluzii ale raportului medico-legal, intocmit de Serviciul de Medicina Legala Braila, in colaborare cu anatomo patologii de la IML Bucuresti, in cazul tinerei mame de doar 19 ani din Braila care s-a stins sub privirile medicilor. Un medic anatomo patolog din Braila a ajuns la Bucuresti cu lamele histo pe care le-a citit impreuna cu anatomo-patologii de acolo, pentru un rezultat cat mai precis.

Astazi, in ziua in care se implinesc 40 de zile de la trecerea in nefiinta a Anei-Maria Paduraru, ziarul INFOBRAILA va prezinta, in EXCLUSIVITATE, primele informatii care incep sa faca lumina in cazul tragic al brailencei.  Medicul legist Gina Ilie a prezentat pentru ziarul nostru sinteza raportululi medico-legal.

In urma analizei acestui raport reiese faptul ca medicii care au asistat-o la nastere, si-au indeplinit sarcinile. Medicul legist afirma ca starea de septicemie, in urma careia Ana-Maria a murit, a fost tragicul rezultat al unei COMPLICATII POST PARTUM. Legistul mentioneaza faptul ca lungul sir al erorilor medicale incepe in momentul in care pacienta, lauza fiind si ajunsa la spital cu starea vizibil deteriorata, a fost plimbata ca pe un obiect de la o sectie la alta, punandu-i fiecare cate un diagnostic gresit, in loc sa fie dusa direct la sectia de ginecologie.

In rezultat apare faptul ca moartea Anei-Maria a avut ca punct de plecare modificari la nivel uterin. Este vorba de o hemoragie post-partum, printr-o subinvolutie de situs placentar. Trebuia cineva sa ii spuna ca trebuie sa vina la control, dupa nastere. Ideea este ca, in momentul in care a ajuns la spital cu starea pe care a avut-o, ar fi trebuit in primul rand sa se faca un examen ginecologic si dupa aceea sa o trimita in alte parti. Starea ei a fost rezultatul unei complicatii post partum. Ea dupa nastere a plecat bine, acasa. Evenimentul a avut loc la trei saptamani dupa momentul nasterii. In foaia de la maternitate apare scris ca medicii au observat ca face o hemoragie, au facut control manual al cavitatii uterine, au scos cheagurile si resturi placentare, dupa care au facut si un chiuretaj al cavitatii, au pus oxiton ca sa accelereze contractia uterina in vederea hemostazei, iar dupa cateva zile femeia a plecat bine, acasa. Insa, se pare ca, in perioada urmatoare lauza nu a urmarit sau a ignorat niste semne. Am aflat ca se simtea rau, era palida si spunea ca oboseste. Femeia a pierdut sange incet, incet, pentru ca subinvolutia de situs placentar determina o hemoragie mai putin zgomotoasa si, in timp, prin aceasta hemoragie cronica, in uter au aparut zone de necroza iar de acolo a aparut coagularea intravasculara diseminata, si in final, sepsisul. Evolutia Anei-Maria A FOST IMPREVIZIBILA, sunt niste cazuri rare. Pe mine m-a durut momentul in care a venit la UPU si la 19 ani, o lauza, este etichetata cu lumbago acut si trimisa la reumatologie. Parerea mea este ca, daca ar fi fost trimisa la ginecologie ar fi existat o sansa. Dar aceasta plimbare de la UPU la REUMATOLOGIE i-a fost fatala “, a declara medicul legist, GINA ILIE, pentru INFOBRAILA.

 

Citeste intreaga drama a familiei Paduraru aici

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>