Published On: joi, dec. 12th, 2019

Desi Tudose a tradat pentru PNL, finul sau a fost demis din functia de prefect

Desi Tudose a tradat pentru PNL, gestul sau nu a sensibilizat inimile noului guvern care a decis ca finul acestuia sa plece din functia de prefect al Brailei. Acum am ramas fara prefect, cel putin deocamdata. In sedinta de marti, 10 decembrie, guvernul Orban a adoptat o hotarare prin care l-a demis pe George Adrian Paladi si nu a numit o alta persoana pentru a ocupa aceasta functie. Alaturi de prefectul de Braila, au mai fost demisi prefectii judetelor Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Covasna, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Valcea, Vrancea, dar si a municipiului Bucuresti.

Prima reactie a fostului prefect, dupa demitere, a fost transmisa pe Facebook, adresand multumiri celor care i-au acordat incredere: “Incepand de astazi (miercuri-n.r.) se incheie activitatea mea in Institutia Prefectului. Va multumesc pentru tot sprijinul acordat de-a lungul colaborarii noastre, pentru toate eforturile, pentru intelegerea si receptivitatea de care ati dat dovada. Toti ne dam foarte bine seama ca asemenea rezultate n-ar fi fost posibile fara cooperarea si efortul fiecaruia dintre dumneavoastra. Pentru mine a fost o experienta placuta si ma bucur ca am reusit sa facem lucrurile posibile impreuna. Va multumesc pentru oportunitatile de dezvoltare profesionala si personala oferite. A sosit inca o data acea perioada a anului in care lasam de o parte, pentru o vreme, grijile si ne gandim la noi planuri, vise si idealuri. Va urez toate cele bune!”.

Cel care se vehiculeaza ca ii va lua locul este PNL-istul Catalin Boboc. Reamintim ca liberalul Catalin Boboc a fost senator de Braila si presedinte al Comisiei Juridice a Senatului.

Boboc trebuie sa indeplineasca insa o conditie inainte de a fi numit, aceea de a avea calitatea de functionar public, pe care in prezent nu o indeplineste. Un adintre variate pentru ca Boboc sa ajunga prefect este aceea de a deveni functionar public pentru a putea fi reprezentantul Guvernului in Braila. Aceasta practica nu este straina de Braila, acelasi lucru intamplandu-se si cu Gheorghi Obreja in 2013. Acesta a incercat sa isi obtina statutul de functionar public angajandu-se ca politist comunitar in comuna brasoveana Tarlungeni, putand ajunge astfel la functia de prefect.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>