Published On: vin, dec. 20th, 2019

Alocatiile se dubleaza in 2020 / Vot final in Camera Deputatilor

Cuantumul alocatiilor pentru copii urmeaza sa fie dublat, ajungand la 300 de lei, de la 1 ianuarie. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul PSD privind majorarea alocatiilor pentru copii. Au fost 179 de voturi “pentru”, 29 de abtineri, iar trei deputati nu au votat. Proiectul pleaca la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Daca legea privind dublarea alocatiilor va fi promulgata trebuie sa gasim resurse sa ne incadram in tinta de deficit bugetar de 3,59% din PIB anul urmator, pentru ca orice depasire a tintei inseamna costuri mai mari pentru Romania si ocolirea tarii de catre investitorii straini, a declarat miercuri ministrul Finantelor, Florin Citu, dupa ce Guvernul a adoptat proiectele privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor de stat pe anul viitor. Potrivit ministrului Finantelor, dublarea alocatiilor pentru copii va avea un impact bugetar de 6 miliarde de lei si va duce deficitul la 4,1% din PIB.

Proiectul de lege propus de social democratul Adrian Solomon care prevede dublarea alocatiilor pentru copii a fost votat, marti, de deputatii din Comisia de munca. Insa, pana la a intra in vigoare legea mai trebuie sa treaca si de votul plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Camera Deputatilor a votat ieri, in calitate de for decizional propunerea PSD privind dublarea alocatiilor pentru copii, masura al carei impact bugetar este de aproximativ sase miliarde de lei.

Proiectul legislativ a obtinut 179 voturi „pentru” si 29 de abtineri.

Legea care prevede cresterea alocatiilor in cazul copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, de la 150 de lei la 300 de lei pe luna, a primit 16 voturi favorabile si 6 abtineri. Cei care s-au abtinut au fost parlamentarii PNL.

Prin amendamentul propus la proiect de presedintele Comisiei pentru munca, deputatul PSD, Adrian Solomon, este prevazuta majorarea cuantumului alocatiei de stat pentru copii astfel: 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap; 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani; 600 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>