Published On: mie, nov. 27th, 2019

Florin Pavel, jucatorul roman de crichet care face furori in Liga Europeana, vedeta la CNN

Crichetul nu este un sport popular in Romania, insa romanul nostru de la Cluj a facut o pasiune pentru acest sport, ajungand sa fie unul din cei mai pasionati jucatori din tara si presedintele Clubului de Crichet din Cluj.

Fiindca a inceput sa practice crichet acum 8 ani, neavand un antrenor care sa-l invete secretele acestui sport, a deprins singur un stil de aruncare unic.

Acest tip de aruncare a lui, stil bowling, a atras atentia in mass-media si  presa internationala din Australia si Marea Britanie, primind atat critici, cat si simpatii.

Ajungand cunoscut chiar si de CNN, canalul american de stiri a relatat despre el ca fiind un bodyguard profesionist de 40 de ani, care dintr-un hobby a ajuns sa fie un jucator profesionist.

Desi initial, i-a fost refuzata viza pentru Australia, Departamentul Afacerilor Interne, a revenit asupra deciziei de intrare in tara si intr-un final i s-a acordat viza. Asadar, a putut juca pe terenul din Surrey Hills Cricket Club.

El a declarat ca “Nu conteaza daca este parc sau stadion, valoarea ligii, lumea din jurul meu si bucuria de a juca este tot ce am nevoie.”

Dragostea lui fata de acest sport, valorile lui si nepasarea totala vizavi de comentariile negative, ne-am gandit ca este un ambasador minunat pentru acea abordare, fiindca vrem ca copiii sa se bucure sa joace jocul si sa iubeasca crichetul”, a declarat Presedintele de la CC Surrey Hills, Mal Campbell despre Florin

Presedintele Federatiei Romane de Crichet, Gabriel Marin a vorbit despre Florin ca fiind o emblema a acestui sport “Este laudabil ca un jucator roman a reusit sa cucereasca inimile sportivilor de crichet din intreaga lume, desi provine dintr-o tara unde sportul acesta este la inceput de drum si ii tinem pumnii”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>