Published On: mie, nov. 20th, 2019

DSVSA Braila loveste dur crescatorii de porci din judet

Noile reguli anuntate de DSVSA Braila ingroapa crescatorii de porci din judet. Este interzisa taierea animalelor, in scopul comercializarii carnii sau produselor pentru consum public, in alte locuri decat cele autorizate sanitar. “Pe langa carnea de porc, pentru pregatirea preparatelor culinare de sezon se mai utilizeaza si carne de ovine, bovine sau carne de vanat; atentionam consumatorii sa se aprovizioneze cu aceste produse din unitati autorizate/ inregistrate, dat  fiind ca sunt multe riscuri de imbolnvire la care se pot expune”, precizeaza conducerea DSVSA Braila.

Din cauza faptului ca la aceasta ora, in judetul Braila, sunt inca active 30 de focare de PPA, dintre care 3 in exploatatii comerciale, si 24 de cazuri la mistreti, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA)  aminteste celor interesati care sunt reglementarile legale cu privire la comercializarea porcinelor vii din gospodariile populatiei:

Transportul suinelor vii pe teritoriul Romaniei este permis doar daca porcinele sunt identificate si sunt insotite de Certificatul de sanatate si Formularul de miscare;

Transportul suinelor vii din gospodariile populatiei este permis doar catre abatoarele autorizate;

Targurile de animale sunt interzise, din cauza contexului epidemiologic, respectiv a evolutiei pestei porcine africane in judetul Braila.

Certificatul de sanatate si Formularul de miscare sunt eliberate de medicul veterinar.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>