Published On: vin, nov. 22nd, 2019

Diplomatia americana si-a “deschis bratele” pentru un roman / Adrian Zuckerman, noul ambasador S.U.A. la Bucuresti

Avocatul Adrian Zuckerman a fost confirmat de Senatul din USA pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucuresti. El a fost nominalizat de presedintele Donald Trump pentru postul de ambasador al Statelor Unite in Romania, fiind audiat joi, de Comitetul pentru relatii externe din Senatul american.

A primit 65 de voturi pentru si 30 de voturi impotriva.

Zuckerman, de la origini pana in ziua de astazi

Povestea sa americana incepe la varsta de 10 ani cand a emigrat in Statele Unite, unde mai tarziu a activat in domeniul filantropic si educational, vorbind fluent limba romana.

Adrian are diploma preuniversitara de la Massachusetts Institute of Technology in 1979, iar diploma in Drept este obtinuta la New York Law School in 1983. A fost admis in Baroul din New York in 1984 si este partener in cadrul firmei internationale de avocatura Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, Zuckerman a fost co-presedinte pentru proprietati imobiliare si servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar inainte de aceasta a fost presedinte pentru proprietati imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

Zuckerman nu se da inapoi cand vine vorba de originile sale, mentionand adesea si despre parintii sai, Emil si Aura: „Daca nu ar fi fost curajul, intelepciunea si sacrificiul lor, eu nu as fi fost aici.” Avocatul a povestit ca parintii sai erau doi adolescenti in Bucurestiul din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si, precum multi dintre ceilalti din jurul lor, familiile lor au fost stramutate si propietatea lor confiscata. Contrar tuturor asteptarilor si confruntandu-se cu antisemitismul profund din regimul comunist de dupa razboi, amandoi au fost la facultate si la scoala de medicina. Emil a devenit un academician important si cercetator la Universitatea Bucuresti. El a obtinut lauri la nivel international, pentru cercetarile sale referitoare la epilepsie. Aura a intrat tot in domeniul cercetarii, dar in endocrinologie”.

Cand aduce vorba de tara sa natala, Zuckerman este optimist afirmand ca s-au realizat multe in Romania, insa puncteaza faptul ca trebuie continuata lupta impotriva coruptiei.  In discursul sau, Zuckerman a facut referire si la agresivitatea Rusiei, care incearca sa destabilizeze democratiile din Europa, din interior si din exterior.

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>