Published On: lun, nov. 18th, 2019

Cuibul prostitutiei din Braila, anihilat / 60 de tinere au fost pacalite de “amorezii” braileni si transformate in sclave sexuale, in Anglia

Locuinte din Braila, cuibul prostitutiei. De aici fetele ajungeau sclave sexuale in Anglia.

Politia Metropolitana din Londra a efectuat, joi, cu participarea unor ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, 16 perchezitii domiciliare in capitala Marii Britanii, in cadrul unei actiuni de destructurare a unei grupari de proxeneti romani, care a obligat peste 60 tinere sa se prostitueze.

Simultan cu descinderile din Londra, procurorii DIICOT au efectuat patru perchezitii domiciliare pe raza judetelor Constanta si Bacau, la membrii aceleiasi grupari, acuzati de trafic de persoane, proxenetism in forma continuata si spalare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, incepand cu anul 2013, inculpatii au constituit un grup infractional organizat intrafamilial, cu ramificatii internationale, reusind sa recruteze si sa exploateze sexual peste 60 tinere in Londra. Ei sunt acuzati de trafic de persoane, proxenetism in forma continuata si spalare de bani.

Pe calea cooperarii judiciare internationale, la nivelul Eurojust, a fost incheiat un acord comun de ancheta „KALLANG”, intre Romania, prin DIICOT, si autoritatile din Marea Britanie.

Membrii acestei grupari recrutau, fie direct, fie prin interpusi, tinere din Romania, carora le lipsea experienta de viata, aveau un nivel scazut de instruire, o stare materiala precara sau se aflau in situatii familiale conflictuale, promitandu-le ca vor obtine sume importante de bani.

Tinerele erau recrutate prin inducerea in eroare cu privire la activitatea pe care urmau sa o desfasoare in Marea Britanie sau cu privire la remuneratia pe care urmau sa o primeasca. Acestea erau cazate initial in locuintele membrilor gruparii din Iasi, Braila si Constanta, ulterior fiind transportate la Londra de catre membrii gruparii, care le achizitionau biletele de calatorie.

Ajunse in Marea Britanie, tinerele erau cazate in locuinte inchiriate, unde se prostituau.

Dupa determinarea acestora sa accepte practicarea prostitutiei prin folosirea violentelor, amenintarilor sau a santajului, tinerele erau fotografiate in tinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie. In schimbul serviciilor sexuale, fiecare tanara putea obtine zilnic sume cuprinse intre 500 si 1.500 de lire sterline. Pentru a mentine tinerele intr-o stare de dependenta si pentru a le determina sa continue practicarea prostitutiei in folosul lor, pe perioade mari de timp, membrii gruparii le promiteau o parte din castigurile realizate, insa, in realitate, le dadeau sume infime de bani, impunandu-le cheltuieli exagerate cu privire la cazare, transport, intretinere, hrana, imbracaminte”, explica DIICOT.

In urma perchezitiilor domiciliare, 20 de persoane au fost retinute la Londra si Iasi, urmand a se obtine mandate europene de arestare.

De asemenea, au fost ridicate sumele de 7.000 lire sterline, 12.000 euro, 10.000 lei, dar si doua autoturisme de lux, laptopuri, telefoane si 300 de grame de cocaina.

Doi dintre liderii gruparii, retinuti la Londra, erau cautati in baza unor mandate europene de arestare emise de autoritatile din Romania, fiind cercetati pentru tentativa de omor.

La actiunea din Londra au participat ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi.

Echipa comuna de ancheta a beneficiat de sprijin logistic si finantare din partea Eurojust.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>