Published On: mar, nov. 19th, 2019

Braila, “orasul mama” al proxenetilor din Anglia / Interlopul Cocos Bancuta, capul “pestilor” romani din Marea Britanie a fost prins

Unul dintre cei mai periculosi interlopi din Romania a fost prins. Braileanul Cocos Bancuta, influent membru al puternicei lumi interlope de la malul Marii Negre, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Iasi, acesta fiind acuzat de proxenetism in forma continuata.

Bancuta este considerat de procurorii DIICOT Iasi ca fiind liderul gruparii de trafic de carne vie care, in ultimii ani, a trimis zeci de tinere sa se prostitueze in Regatul Unit.

Cocos Bancuta are 62 de ani, si mai multi membri ai familiei sale sunt la Londra. Pana acum, autoritatile britanice nu au facut publice numele romanilor care au fost arestati. Potrivit unor surse, dintre cei 17 romani arestati in Anglia, doi dintre retinuti sunt fiii lui Bancuta, Vasile si Tanis-Fidi.

Cei doi ar fi condus operatiunile ilicite de la Londra si se ascundeau acolo din vara, dupa ce au fost dati in urmarire internationala din cauza unui conflict violent dintr-un club din Mamaia.

Cocos Bancuta este originar din Braila, de unde s-a mutat acum mai multi ani, in urma unui asasinat pe care l-a comis un membru al clanului sau. El are mai multe afaceri in Constanta si a fost implicat in mai multe dosare penale de agresiune. Tot din Braila au venit la Iasi, in urma cu mai multi ani, si membrii clanului lui Cosmos Tanase.

Operatiunea de la Londra

Zilele trecute, Politia Metropolitana din Londra a efectuat 16 perchezitii la imobilele unor proxeneti romani din Anglia.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2013, inculpatii au constituit un grup infractional or­ganizat in scopul comiterii in­fractiunilor de trafic de persoane, proxenetism in forma continuata si spalare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificatii internationale, reu­sind sa recruteze si sa exploa­teze sexual peste 60 tinere in orasul Londra“, au precizat reprezentantii DIICOT.

Anchetatorii au mai precizat ca membrii gruparii recrutau, fie direct, fie prin interpusi, tinere din Romania, multe dintre ele brailence originare din familii sarace si dezorganizate. In cazul unora, anchetatorii spun ca proxenetii le induceau in eroare cu privire la activitatea pe care urmau sa o desfasoare in Marea Britanie sau cu privire la salariu.

Fetele erau in prima faza cazate in locuintele proxenetilor, din Iasi, Braila sau Constanta, si apoi erau transportate in Londra.

Dupa determinarea acestora sa accepte practicarea prostitutiei prin folosirea violentelor, amenintarilor sau a santajului, tinerele erau fotografiate in tinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie. In schimbul serviciilor sexuale, fiecare tanara putea obtine zilnic sume cuprinse intre 500 si 1.500 de lire sterline“, au precizat procurorii DIICOT.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate sumele de 7.000 lire sterline, 12.000 euro, 10.000 lei, dar si doua autoturisme de lux, laptopuri, telefoane si 300 de rame de cocaina.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>