Published On: joi, nov. 21st, 2019

Aplicatia inovativa care va usura “drumurile” brailenilor care apeleaza la transportul in comun / Intreaga retea de autobuze, la doar un click distanta

Primarul Brailei a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, introducerea unei aplicatii care indica timpul de asteptare in statie al unui autobuz pe o anumita linie de transport, precum si care este cea mai apropiata statie de locatia in care se afla persoana care aceseaza aplicatia.

Aplicatia Braila Transport Public se poate gasi la adresa http://www.braila-transport.com/ alegând apoi in functie de sistemul de operare al telefonului (Android sau iOS), varianta Google Play sau App Store, pentru descarcarea gratuita.

“Braila Transport Public” ghideaza calatorul la o destinatie aleasa din orice punct al orasului in cel mai facil si rapid mod. Persoana care acceseaza aplicatia poate obtine instructiuni de calatorie pentru rutele optime de autobuz, tramvai, sau o combinatie a acestora.

Prin aceasta aplicatie, cei care calatoresc cu mijloacele de transport ale Braicar SA pot obtine instructiuni pas cu pas cu ghidul live in timp ce calatoresc. Astfel, acestia pot afla cât trebuie sa mearga pe jos pentru a ajunge la statia cea mai apropiata, cât timp are de asteptat, preum sa vizualizeze orele de sosire pe linia de transport dorita si câte opriri au ramas pâna la destinatie.

De asemenea, in circa trei luni de zile, cu ajutorul acestei aplicatii, calatorii pot sa achizitioneze tichete calatorie prin furnizarea datelor unui card bancar valid la urcarea in mijlocul de transport.

Directorul Societatii „Telering”, Alexandru Irimia, cel care a lucrat la aceasta aplicatie pentru Societatea de Tansport Local „Braicar”, a facut in fata jurnalistilor prezentarea sistemului de functionare, precizand ca acelas sistem se implementeaza in cinci orase din tara: Braila, Craiova, Bistrita Nasaud, Focsani si Slobozia, iar peste trei luni brailenii isi vor putea cumpara bilete sau abonamente on-line pe telefon.

In paralel, de ieri, a inceput montajul panourilor de informare pentru timpii de sosire in statie pentru mijloacele de transport in comun (Statia Concordia – ambele sensuri de mers). In lunile urmatoare se vor monta astfel de panouri si in alte statii. In aceasta perioada se lucreaza in fabrica la statiile moderne. In lunile urmatoare se vor monta astfel de panouri si in alte statii.

Costul total al acestor investitii este inclus intr-un tarif lunar, cu o valoare de 2000 de euro.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>