Published On: mie, nov. 27th, 2019

Ambulatoriul de Diabet din Braila, sufocat de bolnavi aflati la capatul puterilor/ Strigatul disperat al unui medic “SUNTEM DEPASITI DE SITUATIE”

La Spitalul Judetean Braila problemele se amplifica. Imbulzeala zilnica pe micutul coridor din cladirea ambulatoriulului pentru Diabet pune la incercare atat nervii persoanlului medical cat si rabdarea bolnavilor, mult prea impovarati de boala pentru a face fata unui sistem “necrozat”. Ceea ce bolnavii de diabet din Braila indura zilnic este un calvar pe care il rezimt si medicii si asistentele, nevoite sa stea de multe ori peste program pentru a isi oferi intregul sprijin brailenilor diabetici.

De pilda, luni, 25 noiembrie intr-un interval de 6 ore au fost consultati aproape 100 de pacientii. Prea mullti, spune seful ambulatoriului de Dibet si Boli Nutritie, Voineag Cristiana. “Aici este program de spital, ambulatoriu integrat in spital, iar noi suntem depasiti. Nu este normal sa avem aproape zilnic cate 100 de pacienti. Se depaseste ora de consult, pleaca secretara de acolo. Nu este timp destul pentru fiecare pacient in parte, nu putem da retete fara un consult amanuntit. In Galati sunt trei posturi, la Buzau la fel. Noi suntem platiti pana la ora 14.00 si stam pana la 18.00-19.00 . Am solicitat doamnei manager sa scoata inca un post si mi-a raspuns ca nu se poate“ a declarat doamna doctor Voineag Cristiana, pentru Infobraila.

Nu doar personalul medical este epuizat, ci si pacientii, unii dintre ei incapabil de a se deplasa singuri, care vin cu insotitori, sunt la capatul puterilor. Dupa ore interminabile petrecute pe cele cateva banci de asteptare sau in propriul scaun cu rotile, bolnavii de diabet arata cu degetul inspre acest sistem medical brailean, asa cum il caracterizeaza unii dintre ei, “mai bolnav ca ei, UN SISTEM NECROZAT, PUTRED“.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>