Published On: mie, oct. 2nd, 2019

Trupul unui brailean zace de 3 saptamani pe fundul lacului Siriu

De aproape trei saptamani, pompierii si scafandrii cauta trupul unui tanar brailean in varsta de 32 de ani, cazut din barca in timp ce se plimba pe lacul Siriu.

In unele portiuni, adancimea lacului depaseste 80 de metri, vizibilitatea fiind extrem de redusa. Apropiatii se tem ca trupul barbatului este prins pe fundul lacului si ca nu va mai iesi niciodata la suprafata. In unele portiuni, adancimea lacului depaseste 100 de metri, ceea ce face aproape imposibila misiunea scafandrilor. Vizibilitatea in apa este de 5-6 metri, iar echipele de cautare se tem si de pestii rapitori de acolo.

El este tanarul inecat in lacul de la Siriu!

Auras Cherciu avea 32 de ani si locuia in Faurei, judetul Braila. Era necasatorit si locuia cu mama sa, tatal acestuia decedand acum cativa ani. Barbatul detinea un service auto in oras si era un tanar extrem de popular, cu un cerc foarte mare de prieteni. In ziua de 13 septembrei, tanarul a urcat barca pe autoturismul sau si a pornit spre Siriu, alaturi de un prieten. Ajuns pe inserat pe malul lacului, Auras Cherciu a lansat barca la apa, a pornit luminile si a inceput sa se plimbe pe lac. Ramas pe mal langa masina, prietenul sau a observat, la un moment dat, ca barca lui Auras se roteste in cerc. Barbatul nu a stat nicio clipa pe ganduri, a pus mana pe telefon si a sunat la 112 pentru a anunta ca ceva nu este in regula.

Cum s-a produs tragedia

Auras a luat un viraj strans la stanga, moment in care i s-a blocat volanul. Tanarul a fost aruncat in apa. Neavand vesta de salvare, s-a dus la fund in cateva secunde, intr-o zona in care apa poate atinge 100 de metri. Cu volanul blocat, barca s-a invartit in cerc aproape trei ore, pana cand carburantul a fost epuizat. Pompierii au tras barca la mal si au inceput cautarile. Nici dupa atatea saptamani de cautare, scafandrii nu au reusit sa dea de trupul tanarului

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>