Published On: joi, oct. 31st, 2019

Statiile groazei din Braila! Locurile in care curentul ii “trage la sale” si frigul le intra in oase brailenilor

Astazi, ne intreptam atentia spre statiile de tramvai  mai dosnice, ignorate complet de toti, de la mic la mare. In ultima luna a fost anuntata, cu surle si trambite, reabilitatea a 16 statii de tramvai,  4 pe Calarasi si 12 pe bulevardul Dorobantilor, insa, nici macar un cuvant despre statiile de pe strada Grigore Alexandrescu, daca se mai pot nimi “statii”.

Pe traseul Parc-Combinat sunt presarate “statiile groazei” compuse din patru piloni galbeni fiecare si un acoperis ruginit din care patrunde, aluncos si siret, apa de ploaie.  Daca sunteti in oras si vi se pare ca bate vantul, ca e frigut, inseamna ca nu ati stat niciodata in statia „Albina“, de exemplu, in asteptarea tramvaiului 24. De cateva zile, de cand frigul ne-a acaparat cu ale sale puteri, asteptatul tramvaiului in una dintre statii de pe strada Grigore Alexandrescu reprezinta condamnarea sigura la o raceala zdravana.

Nu iti ramane decat sa te apropii de liniile de tramvai, acolo unde vantul bate din toate directiile, sa-ti tragi bine pe cap caciula, geaca si sa suferi.

Problema nu este neaparat lipsa unui loc amenajat, care sa arate a statie, sa te simti confortabil, sa stai jos, ci mai ales faptul ca, in acest caz, spre exemplu, nu ai fizic unde sa te ascunzi in serile geroase, nu exista nici macar un biet panou care sa te protejeze de vant.

Concluzia ar fi ca statiile de pe traseul 24 din Braila sunt de mare ajutor daca ploua perfect perpendicular si foarte-foarte incet, in rest, Dumnezeu cu mila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>