Published On: lun, oct. 21st, 2019

Sanatatea tinerilor braileni amenintata de “chioscarii” din coltul blocului

Vineri, in jurul orei 1100, lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila care desfasurau activitati de prevenire in zona institutiilor de invatamant, au constatat  faptul ca la un chiosc amplasat in apropierea a doua institutii de invatamant din zona “Plantelor”, se comercializeaza tigarete la bucata.

Ca urmare a activitatilor specifice executate de jandarmii braileni in scopul desfasurarii in bune conditiuni a procesului de invatamant, acestia au surprins in flagrant angajata unei societati comerciale in timp ce oferea spre vanzare tigari la bucata unui tanar.

Pentru fapta ilicita administratorul societatii comerciale a fost sanctionat cu suma de 5000 lei conform Legii 349/2002 privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Fapta este cu atat mai grava, cu cat anterior acestui eveniment, societatea in cauza a fost avertizata verbal, intrucat existau indicii conform carora angajatii ofereau tigarete spre comercializare elevilor institutiilor de invatamant din zona  mai sus amintita.

Pe aceasta cale, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila atrage atentia tuturor societatilor care comercializeaza produse din tutun minorilor ca sanatatea  copiilor si nu numai este cu mult mai importanta decat profitul obtinut din aceasta activitate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>