Published On: mie, oct. 30th, 2019

Politia Locala cere ca Politia Rutiera sa isi faca treaba / Noi stam sa supraveghem asfaltarile, nu sa vedem haosul din piete

Dupa publicarea articolului “Piata Mare din Braila, haosul urban in care toti vand de toate, pe unde apuca / Bani sa iasa!” pe site-ul ziarului Infobraila am reusit sa o contactam si pe doamna Dragut Meluta, directorul APT, pentru un punct de vedere. Aceasta a replicat ca a inteles din articol ca o acuzam in mod direct de lucrurile scapate de sub control din Piata Mare. Doamna Dragut a declarat ca stie de o masina care a oprit pe strada Grivita, dar doar pentru a face aprovizionarea unei tarabe din piata. Tindem sa o contrazicem cu imagini clare in care sunt infatisate masini mari cu usile deschise si cu pretul pus bine intre doi saci de cartofi, asa, sa nu il ia vantul. Din declaratia dansei reiese ca acesti “cartofari” “nu au aviz de comercializare” asa ca totul confirma faptul ca undeva, cineva, nu isi face treaba. Negustorii de legume sigur o fac, si o fac in continuare, fara teama de  amenzi.

“Nici o masina nu primeste aviz daca nu este pe perimetrul pietei. Exista politie locala care sa se ocupe de asa ceva. O echipa de la politia locala verifica in fiecare zi. Eu nu pot sa ajung acolo si sa gonesc pe cineva de acolo. Am inteles ca este in imagine un domn care a lasat masina acolo pentru a descarca marfa, avand un spatiu de vanzare in imediata apropiere. Eu nu l-am vazut vanzand din strada. Trec in fiecare zi pe acolo” a declarat Dragut Meluta.

Daca directului APT arunca pisica moarta in curtea politiei locale, acesti din urma continua traditia, sustinand ca nu este doar de competenta lor sa supravegheze bunul mers al lucrurilor in cea mai mare piata din Braila, ci ar trebui sa intervina si politia nationala, asa cum a declarat pentru Infobraila seful Politiei Locale, Georgica Tanase. Acesta a mai sustinut ca programul asfaltarilor din oras solicita atat de mult politia locala incat nu mai au timp si de alte lucruri. Asa ca “cartofarii” ilegali isi pot continua nestingheriti comertul direct din strada pana vor da primii fulgi de nea si asfaltarile vor stagna.

Este de competenta politiei locale si a politiei nationale. Au fost mai multe activitati de asfaltare in oras si numai pe noi ne vedeti fluitizand traficul. Toate fortele le-am avut angrenate, asa ca, cum am un repaos ma axez si pe actiuni acolo pentru ca este important sa deblocam prima banda a strazii Grivita. Luna asta nu am avut actiuni in zona. Tinand cont de sesizarea dumneavoastra, cum am un pic de timp liber si am echipaje libere vom relua disciplina in zona pietei”, a mai declarat Georgica Tanase.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>