Published On: joi, oct. 17th, 2019

Minorii infractori ai Brailei. Fara buletine dar cu dosare penale grele

La data de 15 octombrie, politistii braileni i-au depistat pe sase minori, cu varste cuprinse intre 11 si 17 ani, banuiti de comiterea infractiunii de furt calificat.

In ziua de 15.09.2019, politistii din cadrul Biroului Investigatii Criminale i-au identificat pe patru minori, cu varste cuprinse intre 11 si 17 ani, banuiti ca ar fi sustras mai multe bunuri electronice dintr-un imobil din municipiul Braila. In fapt, la data de 02.10 2019, politistii au fost sesizati de catre o braileanca, in varsta de 39 de ani, cu privire la faptul ca persoane necunoscute au sustras mai bunuri dintr-un imobil.

In urma cercetarilor efectuate, politistii au constatat ca, in jurul orei 22:30, minorii ar fi patruns in imobil, prin fortarea geamului de la grupul sanitar, si ar fi sustras un televizor tip plasma, doua sisteme audio, un videoproiector si alte componente periferice. Politistii au reusit sa recupereze intreg prejudiciul, in valoare totala de 2.000 de lei, bunurile fiind inapoiate persoanei vatamate.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

De asemenea, in cursul zilei de ieri, politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Maxineni i-au identificat pe alti doi minori, ambii in varsta de numai 14 ani, din localitatea Corbu Nou, banuiti de comiterea infractiunilor de furt calificat si distrugere. In urma cercetarilor efectuate, politistii au constatat ca, in perioada 07-19.07.2019, minorii i-ar fi distrus masina unui barbat si i-ar fi sustras bancheta din spate, iar ulterior ar fi patruns, prin efractie, in magazia bisericii din Corbu Nou, de unde ar fi luat doua placi de OSB.

Prejudiciul creat ajunge la suma de aproximativ 3.000 de lei. Politistii au reusit sa recupereze bunurile sustrase, fiind gasite in podul unei magazii dezafectate, ce se afla scolii din localitate.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat si distrugere.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>